• ing. "3d model of the save icon"
  • bugun bile hala cok onemli biryere sahip data tasima aracidir.modern yolcu ucaklarinin tum haritalari her ay bu diskler vasitasiyla yuklenir.ayrica fiyatlari 300k-400k civari degisen bircok ucak komponentinin yazilimlari yine ucak uzerinde bu disketler ile guncellenir.lafi acilmisken,izlediginiz filmlerin vs,bir cogu vhs kasetten yayinlanir ucaklarda.
  • en son gecen aylarda bir fabrikada gordugum nostaljik data tasima araci.

    hala agir sanayide kullanimi yaygindir. mesela cnc makinalarina cizimler yuklenir, alet de parcayi ona gore keser. yeni makinalara usb, eskilerine disket ile gerceklesir bu cizimlerin transferi.

    bazi isletmelerin yeni cnc'lere parasi yetmez; kaldi ki eskisi calisirken ekstra bir yatirim yapmanin alemi yoktur. kullandiklari makinalar da yaklasik 10-15 senelik oldugu icin (agir sanayi icin bu yaslar gayet makul) hala disketle calismaktadir.
  • "aah aah neydi o günler" triplerini ve nostalji yapmayı sevmem ama evin ortasına koymaktan onur duyarım (bkz: http://imgur.com/gallery/skn1k)
  • office sayesinde halen hayatımızda olan bir depolama aygıtı. demin save ederken * gördüm birden, her gün yüzlerde kez üzerine gidip tıkladığımız o yerde disket resmi var(mış). disket mi kaldı allasen diye düşünürken dedim flashbellek resmi koysa tanır mıydık ve de zaten flash bellek de kaldı mı ki.. bir bulut resmi olsa belki güncel olur, o da kimbilir kaç yıllığına. ama bir an gözümün önüne kocaman monitörlü, zamanla sararan devasa beyaz kasasıyla en eski bilgisayarlarımdan biri geldi. lisede kullanılan kocaman 5,25'lik ortası delik disklerden 3,5'luk disketlere geçtiğimizde ne kadar janti gelmişti bu yeni teknoloji. hey gidinin..
  • bir zamanlar ciddi ciddi uygulamalar disketler ile satılıyormuş. ben disket dönemini hatırlıyorum ama az buçuk, öyle ahım şahım hatırlamıyorum. gel gelelim, internette gezerken geçmişte yapılmış korsan karşıtı afişlere rastladım. afişlerde bildiğiniz disket görselleri kullanılmış. bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

    afiş - 1
    afiş - 2
    afiş - 3
    afiş - 4
    afiş - 5
    afiş - 6
    afiş - 7
    afiş - 8
  • 1.44 mb'lik disketlerin fiziksel boyutunun 20'de 1'i boyutundaki bir sd card'a gigabaytlarca veri sığıyor.

    ama hiçbirinde disketin karizması, hissettirdiği şey yok.

    disket çok güzeldi. sık sık bozulurdu ama hem mekanik hem yazılımsal birşeydi. çok güzeldi. çok özledim. dön bebeğim.
  • 10 tanesine 80 tl istenen zımbırtı.

    amk retro gaming yapalım, ms-dos kurulum disketleri arşivleyelim vs diyoruz bir anamızı sikmediğiniz kaldı.
  • günümüzde; tekstilde kullanılan eski nakış makinelerinde, desen yüklemek için kullanılmakta olan veri depolayıcı...
  • artık nostaljik olduğundan mıdır nedir 10'lu paketi 60-70 liraya satılıyor. e yuh amk.
hesabın var mı? giriş yap