• kimisinin yaslandigini farketmesine sebep olan, kimisinin kafasinda "disket?!!?" seklinde sorular yaratan, 15 yas ve kucuk arkadaslarda yuzde yuze varan bir oranla gorulen ve gecmisi ozletip, gunumuz gencliginin haline hayiflandiran potansiyel bilgi eksikligi durumu.

    zaman gelecek cd'lerin de basina gelecek bu. iste biz o gun tukenecegiz. yok aslinda tukenmeyiz de, aynadan popomuza baktigimizda oradaki killarin pismaniye oldugunu goruruz sanirim. uzuluyorum gercekten, disketlere olan sevgisi sonsuz sinirsiz olan bir insan evladi olarak hayatimin bu guzel detayi ucup gitmesin hafizamdan istiyorum. hala disketlerin icinde bir yerlerde gizli bilgiler tasinsin, mauritius'lu bir genc adriana lima resimleri yukleyip arkadasina versin, dunyayi ele geciren uzaylilara karsi son kalmis teknoloji urunu olan disket bizi kurtarsin, klise bilimkurgu filmlerine boylece 7 saniyelik saygi durusu yapip, sonra kostura kostura command and conquer olsun, sensible world of soccer olsun oynansin istiyorum.

    uzucu bir sey disket nedir bilmemek. buradan baska bir entry'e gecerken huzunlu havayi da bir maniyle dagitayim isterim.

    disket bilim bilmektir
    disket kendin bilmektir
    sen kendini bilmezsen
    bu nice veri okumaktir?
  • 3.5", 5.25", 8" gibi ölçülere yabancı olmak, 1.44mb'lık disk image dosyalarına anlam verememektir.

    elde disketlerle koşa koşa gidip sohbet ederek oyun çektirme muhabbetine değil, hazır çekilmiş poşetli cd'leri sokaktaki tezgahtan toplamaya alışık olmaktır belki de.
  • - bizim zamanımızda disketler vardı 1.44 mb alırdı..
    + disket değil baba o, disk disk.. ayrıca megabayt değil gigabayt o.. hiçbir şey de bilmiyorsun yani..
  • bir disketin metal gibi yerini çekip bırakarak "fıçtk fiçtk" diye ses çıkarmamış olmaktır.
  • pascal sınavlarından çıkışta "ulan kaydettik ama bi terslik çıkmasa bari" dememektir.
  • 1969'dan önce ölmüs milyar tane insanin basina gelen üzücü olay.
    bence ölmeye degmezdi.
  • herhangi bir manyetik alana maruziyetten sonra cebinde taşıdığı verinin sağlamlığı konusunda tedirgin olmamaktır.
hesabın var mı? giriş yap