• tacikistanli progressive black metal grubu.
  • (bkz: adet agrisi) (bkz: adet sancisi)
  • tıp camiası kadınları ve onların yakınlarınca pismenore olarak adlandırılan ağrı

    cümle içinde kullanalım:
    - bugün işe gelemicem, pismenore oldum
    - yine mi??
  • (bkz: ibuprofen)
  • adet öncesi ya da sırasında başlayan rahim kasılmalarına bağlı ağrıdır. progesteron hormonun azalmasına bağlı oluşur. progesteron azalınca kasılmayı gerçekleştiren ve rahime gelecek olan kanın azalmasını sağlayacak olan maddelerde artış yaşanır. tedavide basitçe ibuprofen yeterlidir.
    fakat ikincil nedelere bağlı gelişenlerde başka nedenler aranmalıdır. (enfeksiyon, endometriozis, kistler vs...)
  • her ay kendimden nefret etmeme neden olan durumdur!
    olaylar bir gün önceden başlar baş ağrısı bel ağrısı ve takip eden gecede uykusuzuk hali yada erken uyanma hali! ve olaylar başlar bütün gün iki büklüm gezersin adım atamazsın başın ağrır belin ağrır sıcak olur sinirlenirsin soğuk olur sinirlenirsin adım atamazsın arkanı kontrol edersin. sürekli miden bulanır kusarsın. sanki her an rezil birşey olacakmışsın tedirginliği ile yaşarsın. nefret ettim kendimden...
  • (bkz: apranax fort)
  • primer dismenore denilen altta herhangi başka bir hastalık olmayan, tamamen adete bağlı ağrılardır. adetden 1-2 saat önce başlar ve 2-3 gün sürebilir.

    dismenore'yi basit bir ibuprofen ile geçiremiyorsanız ve şikayetleriniz ciddi derecede hayatınızı etkiliyorsa kombine oral kontraseptif denen doğum kontol hapları ile ovulasyon denilen yumurtlama olayını ortadan kaldırırsanız ağrı da yaşamazsınız çünkü olay ovulasyonla alakalı. doğum kontrol haplarını da doktorunuza danışmadan almayın yan etkileri adamı götürebilir mazallah.

    çok radikal olan tedavi seçenekleri arasında da rahminize giden sinir liflerini cerrahlar çok güzel kesebiliyor ama kesin başarı şansını pek iyi görmüyorlar. o yüzden gereksiz bence hiç kasmayın.

    sekonder dismonere denilen bir tür daha vardır ve bu altta yatan başka bir hastalık yüzünden kaynaklı ağrılardır. bunda ise ağrı adetten 1-2 hafta önce başlar ve adet bitimiyle beraber sonlanır. dikkat edin biri adetden 1-2 saat önce başlar diğeri 1-2 hafta önce başlar. bu ayrımı yaparsanız olası bir hastalığınızı da farketmiş olursunuz.

    ibuprofen ve doğum kontrol hapları bunlarda genelde etkisizdir çünkü altta başka bir hastalık yatar. şimdi o konulara girmeyeceğim. böyle bir durumda mutlaka bir doktora görünseniz iyi olur. tedavisi altta yatan hastalığın düzeltilmesi ile olur. sonrasında yine de primer dismenore yaşayabilirsiniz.
  • (bkz: flurbiprofen)
hesabın var mı? giriş yap