• ing. çözülme/ayrilma/çözüsme.
  • dillinger escape plan'in 14 ekim 2016'da çıkan albümü. 2016 ekim itibariyle grup bu albümle birlikte müzikal kariyerlerine son vermeyi planlıyor.

    albümü baştan sona dinlemek henüz mümkün olmadı. yine de rahatça söyleyebilirim ki bildiğiniz dillinger deliliği burada da mevcut. kafanız alacağı zaman açın dinleyin.

    adamlar kapıyı arkalarından sert çarpmışlar.
  • kısaca karşı parça anlamına gelir.özellikle rapçiler arasında yaygındır.türkçe rapte yapılan ilk diss 1996 yılında vuran kırana adlı parçayla sert müslümanlar ın cartel e yaptığıdır.ayrıntılı bilgi için blue jeanin nisan 2006 sayısıyla birlikte verdiği türkçe rap fanzinine bakılabilir.
  • danstaki karşılığı götü başı ayrı oynatabilme tekniğidir
  • (bkz: association)
  • kişinin anılarını, duygularını, eylemlerini, düşüncelerini, bedenini ve hatta kimliğini de içerecek şekilde kendinden kopuk olması durumudur.

    (bkz: dissociative identity disorder)
  • bilişsel nöropsikolojide kullanılan, beynin bilişsel fonksiyonlara göre organizasyonunu çıkarabilmek için başvurulan özel bir metot. genellikle beyin hasarı alan kişilerin nöral yapılarının incelendiği vaka çalışmalarında, nörolojik görüntüleme (neuroimaging) çalışmalarında kullanılır.

    örnek vermek gerekirse; beynin x bölgesinden ( mesela medial temporal lobe olsun) hasar alan kişiler y bilişsel fonksiyonunu yerine getiremez (yakın zamanlı anılarını hatırlayamaz). bu metot ile araştırmacılar x beyin bölgesinin y bilişsel fonksiyonu ile ilişkisini bulurlar.

    bu metodun bir de kardeşi vardır: double dissociation: iki farklı beyin bölgesinin iki farklı bilişsel fonksiyon (task) üzerindeki zıt etkilerine bakar.

    misal; beynin x bölgesine (medial temporal lobe olsun yine) hasar alan bir kişi y işlevini yerine getiremezken (yakın zamanlı anılarını hatırlayamazken) z işlevinde herhangi bir sorun yaşamamaktadır (uzak zamanlı anılarını hatırlayabilmektedir). beynin t bölgesinden (temporal neocortex diyelim) hasar alan kişi ise y işlevinde bir sorun yaşamazken (yakın zamanlı anılarını hatırlayabilirken) z işlevini yerine getirememektedir (uzak zamanlı anılarını hatırlayamamaktadır). bu yöntem ile beynin x ve t bölgelerinin y ve z tasklarındaki birbirini etkilemeyen zıt ilişkileri bulunur.

    bilişsel nöropsikolojinin* bir yöntemi olarak ortaya çıksa da iki farklı uyaranın iki farklı göreve zıt etkilerini anlatmak için de kullanılmaya başlamıştır.

    peki bunları niye anlattım. benim gibi dissociation ile double dissociation'ı karıştırıp yanlış kullanmayın diye. "yalnız bu double dissociation" değil dendiğinde "he mii" gibi tepkiler vermeyin.
hesabın var mı? giriş yap