• eski bir farc gerillası olan kahramanın süper kahramana dönüşme hikayesi. kolombiya ispanyolcası pek hoş değil gerçi ama iyi dizi, beğendim.
  • gayet başarılı bulduğum ve izlediğim dizi. özellikle raba çok iyi oyunculuk sergiliyor.
  • jenerik müziği hariç mükemmel bir dizi.juan pablo raba gerilla karakterini çok iyi yansıtmış.narcos severlere tavsiye edilebilecek dizi.
  • --- spoiler olabilir ---

    ilk 4-5 bölüm biraz bayıktı ama arap atı gibi sonradan açıldı. vis-a-vis, narcostaki gibi puta kelimesi bolca geçiyor.* kolombiya'daki yolsuzluk, eşitsizlik gibi çürüklükleri işliyor. halk açlıktan kırılırken birileri milyonları cebe atıyor. 3. dünya ülkeleri bölge olarak değişse de halk için acı her yerde acı. şu an anımsayamıyorum ama kilit isimleri öldü gösterip suçluları tongaya düşürme fazlaca klişe gelse de güzeldi.

    --- spoiler ---

    2. sezon için net bilgi yok ama kanalın ceosu yamulmuyorsam, ülkelerden gelen tepkilerden memnun olduğunu söylemiş. gele de bilir gelmeye de bilir.
  • neden bu kadar az ilgi olduğunu anlamadığım güney amerika dizisi. normalde güney amerika'yı sevmem. zaten buradan çıkan dizi ve filmleri izlediğinizde neden sevilmeyecek bir yer olduğu apaçık ortada. afrika'da yaşamaktan korkmam ama güney amerika'dan korkarım. öyle barbar ve vahşi bir yaşam söz konusu.

    neyse, diziye dönelim. tesadüfen denk geldim ve eski bir farc üyesinin hayatını anlatıyor diye okuyunca gerilla-ordu savaşı bekliyordum şahsen ama maalesef o denli bir savaş ya da çatışma yaşanmıyor. gerillaların hakim olduğu ormanlarda da pek geçmiyor flashback'ler dışında. bu hayal kırıklığına rağmen sevdim. kendini izlettiriyor. hızlı ilerliyor. ufak tefek hatalar yok değil. belki ikinci sezona daha yüksek bir bütçeyle daha kaliteli bir şey çıkar diye ümit ediyorum.

    narcos, narcos mexico, la casa de papel gibi diziler yüzünden ispanyolcaya da iyice aşina olduk. eskisi kadar kulak tırmalamıyor.
  • juan pablo rama ile tanışmama vesile olan über dozunda dizi. şuan geriye yönelik izleyeceğiz ustayı. kesinlikle izlenmeli 9/10.
  • tadı damağımızda kaldı valla..

    neden burada bu kadar az ilgi görmüş ilginç doğrusu, izleyin izlettirin kardeşim..

    içinde saf aşk, pişmanlık, hırs , intikam, para, şiddet, vicdan, gurur, vakarlık, samimiyet,dürüstlük, saflık, iyilik, çatışma, hareket, kalleşlik gibi daha sayamadığım bir çok nitelik barındıran bir dizi..

    ana karakteri düşünün ki bazen yusuf miroğlu, bazen behzat ç. gibi ..

    kadınlara bakın, biri var güçlü,zarif,azimli,duygusal.. biri var ki görev insanı,samimi,güzel, kararlı, vicdanlı... biri var vefakar, romantik, sadık... biri var tam bir tetikçi, biraz vicdanlı,biraz kalleş neticede yeraltı kadını..

    tam bizim sevdiğimiz iyi-kötü, kalleş-vefalı ayrımını her fırsatta vurgulayan bir dizi..
  • izlenmesi gereken diziler arasına eklenen güzel bir yabancı dizi.
  • netflix ayrıcalığını ortaya koyan bir dizi. türkiye versiyonunu çok merak ettiğim dizi, olur da böyle bir dizi çekmeye kalkarsa sağlam senaryo verebilirim, netflix iletişime geç. bu arada yazmadan geçemeyeceğim;

    -spoiler-

    beton savcı yüzde doksan başrolün kız kardeşi. iki üç sahnede tvde annenin savcıyı izleme şekli ve sezon boyunca geride kalan kız kardeşten hiç bahsedilmemesi bu olasılığı oluşturdu bende.

    -spoiler-
  • konu itibariyle güzel bir diziydi. ama netflix'in bir politikası artık baymaya başladı sanki.
    (bkz: netflix dizilerindeki eşcinselliğin bıktırması)
hesabın var mı? giriş yap