• harbiden çok merak ettiğim soru. diyanet işleri 2014 bütçesi 5 milyar 442 milyon. paraya bak lan! diğer sekiz bakanlığa ayrılan bütçelerin toplamından bile fazla! nerdeyse tüm bakanlıklardan fazla! peki ne oluyor bu paraya?

    çılgınlar gibi cami mi yapıyor bunlar bu paraya? geceli gündüzlü kuran kursları mı inşaa ediyorlar? desteleyip desteleyip allaha mı yolluyorlar olm napıyorlar lan bunlar biri açıklasın bu parayı.

    duple yol yaptık duple yol yaptık diye bağırıp duruyor usta! yolu molu boşver de sen o beşyüz milyar milyon.. peki sen bu paraları ne yaptın?
  • (bkz: imam maaşı)
  • benimde merak ettigim bisey var.camilere kuran kurslarina para toplaniyor.hic gocunmuyorum ama diyanet yardim etmiyormu? bu butcenin icinde yokmu bu bakim onarim temizlik paralari? bilen varsa aydinlatsin lutfen.
  • çok mantıklı bir soru. lağvedilmesi gereken bir kurum diyanet, aynen trt örneğinde olduğu gibi. devlet bu tür işleri sivillere bırakmalı.
  • yaklasik cevabi uzerine biraz dusunulse asagidakine yakin bir kaniya varilarak bulunacak olan sorudur. bu memleketin bu kadar din gorevlisine, bu kadar camiye, kuran kursuna ihtiyaci olup olmadigi konusu ayri bir tartisma konusu olsa da diyanet isleri odeneginin nereye gitti az buz bellidir.

    2013 yil ortasi itibariyle turkiye cumhuriyetinin kadrolu din gorevlisi sayisi yaklasik 120 bin olarak olculmustur. bu insanlarin aylik maasi toplandiginda (ortalama 2500 yeni turk lirasi uzerinden alinirsa) 300 milyon yeni turk lirasi eder ki bu yillik 3.6 milyar yeni turk lirasina denk gelmektedir. aradaki 2.5 milyar liranin nereye gittigi ise tam olarak cevaplanamayacak olsa da uzerine tahminler yurutulebilecek bir mevzudur:
    - mabedlerin bakimi, elektrik&su masraflari, hali masraflari vs vs (sanildiginin aksine cami yapimi diyanetin gorevi degildir ve ona fon ayrilmaz. camileri vakiflar kurar. bakimini ise diyanet isleri ustlenir. tabi camiler ayrica bagis toplama yetkisine de sahiptir)
    - kutlu dogum haftasi vb etkinlikler
    - kuran kurslarina alet edevat dagitimi
  • bi ara türkiye'nin en büyük özel matbaalarından birinde kısa bir süre çalışmıştım, bu süre zarfında ciddi sayılarda diyanete kuran'ı kerim basılmıştı.
    her kitaptan 1 tl kar edildiğinde bile milyonlarca lirayı kasa indirdiklerini düşünmüştüm.
    kur'an basılmasına karşı değilim, genelde inançlı biriyim fakat bu paralar bilime ve teknolojiye harcansa çok daha yararlı bir ülke olurduk hem bu dünyada, hem öteki dünyada.
  • cevabı " cami yapıyor, sonra o camilere tuvalet de yapıyor, sonra da biz para verip işiyoruz" olan soru.

    ulan diyanete giden ödeneğin vergisi bizden, tuvaleti yaptıran o ödenek, işeyen biz, gene para veren biz.
    bi yanlış var ama bu işte, hadi bakalım.
hesabın var mı? giriş yap