• diyanet vakfı'nın topladığı kurban bedellerini türlü katakulli ile kendisine gelir yazma hadisesi. özetle kurban bedelleri ile et balık kurumu'ndan kurban alınıyor. sonra hayvanlar kağıt üzerinde kestirilip karkas et olarak et balık kurumu'na zararına geri satılıyor ve bedel gelir olarak diyanet vakfı'na kaydediliyor. imzalanan protokole göre et balık kurumu, dağıtılmak üzere vakıf tarafından et istendiğinde istenen miktarı gönderiyor. işin skandal kısmı, bugüne kadar toplanan kurban bedellerinin ederinin %2'si değerinde et dağıtılmış olması. diyanet vakfı aracılığıyla vekâleten kurban kesmek isteyen müslümanların parası nerelere gitmiş, bilmiyoruz.

    haber linki
  • (bkz: dincilerin ahlaksız olması)

    bu ülkede pek şaşılacak durum değil, ne deniz fenerleri vs. vs. gördük. bu tür oluşumlara güvenmek bile bile lades demek oluyor valla; yapacak bir şey yok.
  • müslümanlar yetime, muhtaca dağıtılsın boğazlarına 2 gram et girsin diye bağışlıyorlar. bu kurum bağışları iç ediyor doğru anlamış mıyım? doğruysa haram zıkkım olsun hepsine, yatacak yerleri yok
  • diyanet bunu yaparsa akp neler yapar.yapti da.

    diyanet yolunu yaparken yol yapmadigi icin skandal olarak adlandirilan hirsizliktir.
  • kurban bayramına 1 kala gündeme gelmesi "tesadüf" skandal, maksat kurt düşürmek. aşırı hükümet yanlısı bir gazeteye gitsen belki mehmetçik vakfına bok atacak, ha nereden bileceğiz kime güvenelim nasıl emin olalım? emin olamazsın azizim, şüphen varsa en iyisi kendin gidip yerine getireceksin ya da güveneceksin..

    alın başka haber link'i. arasanız her vakıf her partiye yakın kurum ile ilgili haber bulursunuz, bunlar doğru olduğu anlamına gelmez*. ben misal bu terör olaylarından sonra haftalar önce mehmetçik vakfına vekalet verip bağışladım, diğerini de inşallah gidip adak kurban satış merkezlerinden birinde gerçekleştireceğiz.

    önemli olan niyet bana sorarsanız, içinizden nasıl geliyorsa öyle gerçekleştirin.
  • diyanet vakfı, vekaleten kestiği kurbanları dağıtmak yerine et balık kurumuna sattığı anlaşılalı bir kaç saat oldu.
  • kurban skandalı değldir, vakıf anlaşmış kurban almiş bu kurbanları kesip daha sonra aldığı firmaya satmıştır, kar üstüne kar etmişlerdir.

    burada sorun onlarda değil mümin erkeklerdedir.

    vakıf elbette bir kısmını dağıtıyordur gelir elde ederek bu kesimden gelen paraları nerelere harcıyorlar onu bilemiyoruz.zaten bir işide doğru dürüst yapsak müslümanlığa gecen insanların sayısı milyonları bulur.

    --- spoiler ---

    hz. peygamber, kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesmeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir bölümünün de eve ayrılmasını tavsiye etmiştir (ebû dâvûd, “dahâyâ”, 10). ailenin ihtiyaç durumuna göre etin tamamı evde bırakılabileceği gibi, toplumda muhtaçların arttığı dönemde kurban etinin çoğunun hatta tamamının dağıtılması uygun olur.

    --- spoiler ---

    ne diyor hocam bu dinin klasik fıkıh anlayışı
  • * gibi bir durum daha hafızalardaki yerini bütün tazeliğiyle korurken, yurdum insanının, yine kurban parlarını bir "dinci" kuruma bağışlaması sosyolojik bir vakadır, derinlemesine incelenmelidir.
  • kizilhac a bagis yapsan daha makbul olabilir, en azindan ihtiyaci olana gittigini bilirsin.
hesabın var mı? giriş yap