• bir türlü anlam veremediğim bir durum.

    sokağa çıkıyorum, sanırsın arabistan. televizyonu bir açıyorum paris. mesela neden, arkadaşının arkasından iş çeviren türbanlı bir dizi karakteri yok. ya da ne bileyim eşini aldatan bir türbanlı kevaşe falan.

    tamam gerçek hayattaki çok sık karşılaştığımız blowjob gibi şeyleri yaptırın demiyorum da, bu kadar da gerçek hayattan kopuk bir sektör olmayın yani.
  • neden başrol oyuncuları yakışıklı ve güzellerden seçiliyorsa aynı sebepten
  • yapılan çalışmaların gerçek hayattan ne denli kopuk olduğunun ispatı.
  • türbanlı bir karakteri kötü karakter yaparsan, örneğin eşini aldattırırsan dizinin toplumdan alacağı tepki ve rtükten alacağı ceza gayet geçerli sebepler olabilir.

    halbuki gazete üçüncü sayfalarından, müge anlı capslerinden -tahammül edebilirseniz programından ya da hayatın içinde yanıbaşımızda gördüğümüz kadınlardan bileceğimiz üzere pekala kötü olabilirler. türbansız kadınlarla aynı şekilde insanlardır, hata yapma hakları ve kötü olmayı seçme hakları vardır.

    ama ülkenin bunu ekranda görmeye hazır olması başka bir durum.
  • entry gitmeye değer bir başlık olarak görmesem de bazı yazarları avm ve şehirlerin muhtelif yerlerinde bulunan billboard ve reklam panolarında görülen konut ve emlak ilanlarının vazgeçilmezi "mutlu aile" fotoğrafları ile yine televizyon kanallarında boy gösteren tatil ve tur reklamlarını izlemeye davet ediyorum.

    gitsin baksın bakalım bir tane türbanlı, tesettürlü, çember sakallı, sarıklı, kavuklu tipler var mı...
  • 5 yılda çok şey değişti be sözlük.
  • başlık hatalı açıldığı için hala geçerliliğini koruyan önerme. kastedilen ve açılması gereken hali dizilerde hiç türbanlı karakter olmaması. evet o durum değişti ama son beş yıldan daha önce de türbanlı karakterler az da olsa vardı.

    oyuncu hususunda, durumu ben kaşımış olmayayım ama bildiğim/tanıdığım (amatör düzeyde bir istisna hariç, bi dönem başörtüsü kullandı, bu süreçte buna uygun bir karakterle sahneye de çıktı) yok. olsa nasıl olur hiçbir fikrim yok. sebebini bildiğim de yok. ilgili oyunculuk okullarında da yok. dahası yetenek sınavlarında aday olarak bile görmedim. sınavlarda imam hatip mezunu öğrenci adayı kadın gördüm, ama türbanlı/başörtülü aday görmedim.

    mümkün diyen de mümkün değil diyen de yapsınlar tartışmalarını, benim bir yorumum da yok. kırmızı kj'li haber kanalları için yatırım tavsiyesi değildir ama acayip reyting yapar gibi geliyor bana böyle bir tartışma. onlar olmadi youtube kanalları oldu, o da olumlu. :)
  • kamu spotlarında artık vardır.
  • diziler, yapımcılarının kafasındaki yaşam modellerini satır arasından bize kakalayan yapımlardır.

    türbanı boşver, mini eteksiz kız bile yok dizilerde.
  • çünkü dizilerdeki roller, çekimler vs. islami yaşama uymuyor. dinine bağlı ve her şeyi yerine getirmeye çalışan insanlar dizide oynamaz. oynarsa yargılamam şahsen ama kendileri zaten bunu tercih edeceğini, göz önünde olacağını zannetmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap