• gang starr'ın dj'i.
  • kendisi golden age'in en yetenekli dj'lerinden biriyken 2000'lerde benim dre'den neyim eksik diyerek christina aguilera, britney spears gibi mainstream güllerine prodüktörlük yapmıştır. hip-hop'ın ticarileştirilmesine karşı olan mc guru da "kendisinin bu hareketlerini tasvip etmiyorum" diyince gang starr ikilisinin arası soğumuştur. ben de bu olaylar üzerine dj premier in deep concentration açıp kendisinin bu hareketlerine kafa çevirmişimdir.
  • camianın gördüğü en yetenekli dj.
  • eger bir rap sarkisinda jazz sample'lari, cuk oturmus drum loop'lar, nakaratinda ise scratch efektleri esliginde eski rap veya r&b parcalarindan sample'lar varsa, buyuk ihtimalle o sarki dj premier tarafindan, olmadi premo'dan esinlenen biri tarafindan yapilmistir. hip hop'in en buyuk produktorlerinden biridir.

    (bkz: rza)
    (bkz: dr. dre)
    (bkz: j dilla)
    (bkz: prince paul)
  • britney veya christina gibi pembe pop sarkicilarini gecersek hip hop dunyasinin en onemli en basarili isimlerine produktorluk yapmistir. mesela common'nin the 6th sense isimli sarkisinda, mos def 'in mathematics'inde, rakim 'in when i b on the mic gibi nice sarki sayilabilir. buna neneh cherry, snoop, the notorious b.i.g, nas filan da eklenebilir, liste uzadikca uzar. arada bir dj premier golden years, golden years reloaded gibi albumler cikartir, hip hop dinliyorum diyenin almasi gerekir.

    (bkz: mos def)
    (bkz: nas)
    (bkz: rakim)
  • 21 mart 1966 houston dogumlu asıl adı christopher edward martin olan ünlü oldskool hiphop grubu gang starr ' ın dj produktoru. hayatını newyork brooklyn de gecirip eastcoast muzigin hemen hemen butun mc leriyle ortak calısmalarda bulunmustur. genelde yaptıgı beatler sample agırlıklı olup akai mpc kullanır.bir gang starr parcasının yuz metre öteden bile dj premier tarafından yapıldıgı anlasılır.
    sert vuruslar kullanır ve beatlerinde loop samplelar vardır. hiphop muzik dunyasında timbaland ve pharrell gibi yaptıgı produksyonların kendine ait oldugunu hemen hissedilir.the source dergisine göre tum zamanların en iyi hiphop produktorudur.
  • turkish touch!

    buyuk ihtimal mode xl sayesinde; farketmez, oyle ya da boyle; turkiye'nin en sevilen isimlerinin 4'uyle calismis, harika bir is cikarmistir. turk isimlerle calismasinin bize saglam gurur verdigi produktor olur kendileri.

    soulkast ft. mode xl & da poet & kamufle & sansar salvo (prod: dj premier) - turkish touch
  • gelmis gecmis en iyi produktor denilebilir, ya da dre ve nicesine ayip etmeden produkterlerden biri diyelim. yetenegini en net gorebileceginiz sarkilardan biri de, zamaninda nike air force one reklami olarak da kullanilmis olan, sarkida rakim,nas,kanye ve krs one'in birer verselerinin oldugu classic parcasini dinleyebilirsiniz.
  • şuan istanbul'da konser verdiğini facebook'tan live video yayınladığında gördüğüm hiphop efsanesi.

    allah belanızı versin lan bu nasıl marketing amk bu adamın geldiğini nasıl duyurmazsınız allahsız herifler!
  • soulkast'in french touch parçasının prodüktörlüğünü yapmıştır. soulkast de back to the roots deyip bu altyapı üzerine turkish touch'ı kaydetmiştir. yoksa kendisinin 'turkish touch' için stüdyoya girmişliği yoktur.
hesabın var mı? giriş yap