• eski mısır'da 3. hanedanlığın ilk kralı olarak bilinmektedir.

    20 yıldan fazla hükümdarlığında 7 yıllık kıtlık baş göstermiştir. veziri ve baş papazı olan imhotep'un tavsiyeleri ile nil kontrol altına alınmış ve kıtlık sona ermiştir. mısır halkını yetiştirmede ve iş yaptırmada başarılı olan ilk kral olarak geçer. hükümdarlığı zamanında dış tehditler hiç olmamıştır ve kendisi de yönetimde muhafazakar bir yol izlemiştir.
    halkının gelişimi için sanat, bilim, mimari ve hekimliğe önem vermiştir ve ölümünden 3000 yıl sonra bile saygı duyulup, tapınılmıştır.

    basamaklı piramit onun döneminde yapılmıştır.

    (bkz: #65694068)/ (bkz: basamaklı piramit)
    (bkz: #67260956)/ (bkz: imhotep)
  • türkçedeki adı ile zoser, antik mısır'ın üçüncü hanedanında bir firavundur. yunancada tosorthros ve sesorthos adıyla bilinmektedir. kral khasekhemwy ile kraliçe nimaethap'ın çocuğu olan zoser'in kendi adına yapılmış bir piramidi bulunmaktadır.dönemine damga vurmuş olan veziri prens imhotep sayesinde mısırın sulama kanalları büyütülmüş,taşkınlar kontrol alınmış ve ülkenin büyük bir refaha ulaşması sağlanmıştır.veziri olan imhotep matematik,geometri,mimari,astronomi,tıp gibi pek çok alanda çalışmalar yapmış çağının ötesinde bir dehadır.
hesabın var mı? giriş yap