• sağır ve dilsizler okulundaki çocukların öğretmenleri ve müdürleri tarafından tecavüze ve şiddete uğramalarını konu alan çarpıcı bir güney kore filmi.
  • insanlardaki orospuçocukluğunun, şerefsizliğin nelere kadir olabileceğini ortaya çıkaran film.

    eğer canınız "öyle bir film olsun ki, film boyunca içim içime girsin, bir yandan küfredeyim, bir yandan da ağlayıp kahredeyim" diyebileceğiniz bir film seyretmek isterse, ihtiyacınıza cevap vereceği muhakkaktır. daha filmin başında da dediği gibi yakın zamanda(2005) gerçekleşmiş bir olay için yapılmış bir film olduğunu görmek daha da koyuyor insana.

    ben bu nüfuzlu kişilere işlemeyen adalet anlayışını sikeyim. güney kore, rusya *, türkiye falan farketmiyor, orospuçocuğu her yerde aynı, sadece milliyeti, konuştuğu dili değişiyor. filmi izledikten sonra anladım ki, arkadaş ben hümanist falan değilim, olamam, olamıyorum, olaylara o açıdan yaklaşamıyorum, insan hakları, özgürlük falan gibi beylik cümleler kuramıyorum.

    ne diyorduk "ulan para, allah olmaya olmadın ama onun kadar hükmün var!"

    (bkz: sonunda piç gibi ortada bırakan filmler)
  • izlerken insanı sinir krizlerine sokan, acıtan film. hele ki türkiye şartlarında bunların ne kadar da gerçek hayatta rastlanabilecek şeyler olduğunu fark edince daha da acıtıyor. adalet, hak, hukuk, insan hakkı kavramlarından bihaber ülkem insanlarına da selam olsun.
  • kang in-ho karakterinin, olaylar karşısında sakin kalması dikkat çekici. böylesine olaylar karşısında sakin kalıp, doğru kararı düşünmek yeryüzünde çok az babayiğitte var olan bir niteliktir.
  • sessizliğin çığlığıdır bu film. konusuna bile bakmadan izlemeye başladım ama daha ilk dakikalardan kötü şeyler döndüğünü farkediyorsun zaten. psikolojinizi ciddi ölçüde etkileyebilir. hayat kadar gerçektir.
  • (bkz: durduk yere adamın amına koyan filmler)
    izlemeyin ,eğer duygusal biriyseniz kesinlikle izlemeyin.
    çaresizliği çok fena gözler önüne seren bir film.
  • insana içindeki kötüyü hatırlatan film. hepimiz izlerken utanır, üzülür, aciz hissederiz ama film bittiğinde sayfayı kapatır başka film izleriz. böyle olayların gerçek hayatta da olduğunu bilmemize rağmen hiçbir şey yapmayız (film zaten gerçek hikayeden uyarlama) bilipte tepki göstermemek, kayıtsız kalmak daha büyük şuçtur sözlük --- spoiler ---
    ölen bir çocuk için yapılan gösteriye katılan, kimseye zararı dokunmayan insanlara tazyikli su sıkılırken, diğer insanların yaptıklarının yanına kalması adaletin (!) sadece bizde değil diğer ülkelerde de ne kadar doğru işlediğini gösteriyor
    --- spoiler ---
  • nam-ı diğer sessizlik...
    gong you denen afet-i devranın başrolünde olduğu kore yapımı bir film.
    gerçek bir hikayenin anlatıldığı filmin her bir sahnesi ayrı bir hüzün ..
    pedofili temalı ağır dram..
    tavsiye etmem
  • pagani ile bir alakası olabilir mi ?
  • hollywood tarafından mutlu sonlara alıştırılmış bünyelerimizi tokat manyağı yapmış filmdir. bu kadar gerçekçi olmasına dayanmak çok zor. hiç değilse filmlerde kötüler cezasız kalmazdı ama bu film hayat kadar gerçek
hesabın var mı? giriş yap