• dün gece kedimde pika sendromu sebebiyle kabızlık ve kusma şikayeti başladı. bornova da tek 7/24 açık veteriner diye buraya gittim. kedim de evde uysal olmasına rağmen eşim ve benim dışında evde çok kimseyi görmediği için veterinerde biraz vahşileşiyordu. saat 01:30 civarında ilk götürdüğümde veteriner "bu saldırgan, kritik bir durumu yok" dedi. en azından röntgen çekin, ya da ilaç varsa verin. evde ağrısından ayakta duramıyor dedim.
    gündüz bakan arkadaşlar çekebiliyor, biz çekemiyoruz dedi. tamam bu akşam kalsın sabahki ekip müdahale etsin dedim. bu sefer de randevunuz yok o yüzden gündüz ekibi de bakamaz dedi.
    kedimi aldım döndüm eve.
    sabaha karşı 05:00 te durumu kötüleşti, nefes alışları düzensizleşti, bilinci yarı kapalı halde inlemeye başladı. tekrar götürdüm. bu sefer bağırıp, çağırmam sonucu, oksijen odasına koydular. sabahki ekip müdahale edecek, gidebilirsiniz, sizi bilgilendireceğiz. dediler.
    sabah 07:30 da arayıp, öldüğünü söylediler.

    ekip profesyonel değil, sözde nöbetçi veteriner var, fakat ne röntgen çekebiliyor, ne lağman yapabiliyor ne de cerrahi müdahale hiç bir bilgisi yok.
    utanmadan da acil vaka kedim için randevu yoksa bişey yapamayız diyen bir rezil kurum.

    gerekli mercilere başvuracağım, ama bilgim yok, şikayet için yardımcı olacak sözlükte bir arkadaş varsa bilgilendirebilir mi?

    huzur içinde yat melek kızım.
  • yardımcı olursanız sevinirim.
  • kardesim kabızlık erken müdahale edilmezse dolaşım ve solunum mekanizmasını bozuyor. kurtarılacak zaman seviyesini çok geçirdiğinde bir gün içinde ölür ve tedaviside yoktur o aşamada uyutulmalıdır. burada tek suçlu vurdum duymaz umursamaz hayvan sahibidir.
  • gelen kediye hiçbir şey yapamayacağı halde kliniği açık tutan veteriner ayrı, bir şey yapamayacağını söylediği halde bağırıp, çağırıp zorla kedisini bırakan ayrı mal. sahibi için yapılabilecek bir şey yok ama, klinik şikayet edilmeli.
  • bugün yaşlı bir köpeği sözde iyilik yaptığını düşünerek korunaklı parkından alıp buraya getirmişler. bu arkadaşlar da krem yazıp göndermiş. getiren kişi de reçetesini boynuna sıkıştırıp ciddi eklem oroblemi yaşayan, bırak yürümeyi ayakta dahi duramayan hayvanı buraya terketmiş. evim çevreyola sıfır. köpeği tırların önünden aldım. en takın veteriner diye buraya götürdüm. 2 saat önce bu köpeğin getirildiğini ve sonra getirenler tarafından terkedildiğini öğrendim. yarın sabah hayvancağızı nakil ettireceğim evde 2 kedim var 1 gece pansiyonunuzda kalsın dedim fiyat dahi sormadım ne derse verecektim ama her hali ve tavrıyla beni biran önce paketlemeye çalıştıkları için pansiyon dolu dediler. röntgen çekelim diyorum röntgen 150tl diyor ve benim elimde cüzdanımla beklediğimi bile bile. bu şekilde tüccar ve kasap karışımı ideokojiyle bu mesleği yapanları istemiyorum bu ülkede. keyfi olarak masada hasta bırakan doktorla, keyfi olarak vaka kabul eden veterinerin hiçbir farkı yok gözümde. can pazarlıkçıları!
hesabın var mı? giriş yap