• ultrason adı verdiğimiz (isveçli bilim adamı gustav jan ultrason tarafından icat edilmiş) teknoloji ile gayet basit şekilde mümkündür efendim. anne karnındaki bebeğin, gelişim süreci içinde cinsel organı tespit edilebilecek kadar olgunlaştığında -ki 3 - 3.5 ay gibi mümkün oluyor bu- uzman doktorunuz, size cinsiyeti çok küçük bir yanılma payı ile söyleyebilme imkanına sahip oluyor.

    tabi, çocuğun ultrason esnasındaki konumu, örneğin kıçını dönmüş olması, bacaklarını kapatıp pipisini göstermemesi yahut da hiç pipisi olmaması - ki, buna da tıp literatüründe "kız çocuk" adı veriliyor- durumlarında tespit daha zordur. yahut göbek kordonu tecrübesiz bir doktor tarafından pipi sanılıp yanıltıcı bir saptamaya meydan verebilir. bu tür bir durumla karşılaşıp, doğuma kadar erkek çocuk eşyası düzen, aylar boyu mavi çocuk odası, sarı lacivert zıbın (fenerbahçeli aileler yapıyor bunu) hazırlayıp da kucaklarına prenseslerini alıveren bir ton aile mevcuttur halihazırda.

    buna paralel olarak, anne karnındaki arkadaşımızın pipisi ne kadar büyükse o kadar kolay oluyor bu iş. misal, benim oğlanın pipisi büyüktü biraz. hamileliğin ikinci ayında ultrason ekranında gözüküverdi. afedersiniz, üçte ikisi çüktü. doktorun bile dili tutuldu abartmıyorum. ahahaha.. üniversitedeki hocasını aramasını ise hiç unutamam. tıp tarihinde ender görülüyormuş böyle şeyler. ama o yaşta çok da işe yaramıyor bu takdir edersiniz. hatta, biz doğar doğmaz sünnet ettirip birkaç numara küçülttük. beze falan sığmıyordu herif. böyle havuç gibi, töbe yarebbi..

    e, genetik önemli tabi bu işlerde. aile mirası..
  • bence dinen günahtır. sonuçta allah bebeğin cinsiyetini doğmadan önce öğrenmemizi isteseydi anne karnını şeffaf yapardı. olmadı pipinin görülebileceği kadar bir boşluk bırakılabilirdi. ama allah öyle istememiş. sen ne yapmışsın sevgili isveçli ultrason ibnesi? annenin karnının içine bakacak bir teknoloji geliştirmişsin. yani allah'a (sav) seni sallamıyorum demek istemişsin. evet tamamen bu amaçla yapmışsın bunu. ne lan bu islam düşmanlığı? bırakın herkes dinini özgürce yaşasın.
  • alternatifi de şudur;

    (bkz: bebeğin cinsiyetini öğrenmek istemiyorum)
  • az önce başıma gelen olay.

    pipisini gördüm*

    edit: herkese benden şuku :)
  • (bkz: spoiler)
  • süprizi kaçtı.
  • "aslında kendisine isa'nın inayetiyle ermişlik bağışlandığını gördüğü için gülümsüyordur gerçekte: içinde taşıdığı çocuk, bir kız olacaktır. (...) bir sesi işitmiş olan, bu sesin ilettiği müjdeyi bekleyen birinin gülümsemesidir." john fowles - a maggot
hesabın var mı? giriş yap