• insan da çiğ et yiyebilir, ama yemez. ateşi boşuna mı ehlileştirdik? boşuna mı medenileştik?
  • insan çiğ et yiyebilir, yiyenler de vardır. sadece evrimsel olarak ağız tadımız bundan 1 milyon yıl önceki ile aynı değildir. o yüzden pişmiş et daha makuldür ve çiğ etten daha faydalı ve besleyicidir.

    edit: bir arkadaşımız 1 milyon yıl önce insan mı vardı :)) dedi. insana en yakın halimiz diyeyim ben ona. homo sapiens e kadar olan süreçteki evrimsel gelişimde kullanılan isimler şu tabloda verilmiştir. şu tablo
  • (bkz: çiğ köfte)
    yeni nesil bunun sadece bulgurdan yapıldığını sanıyor fakat gerçekte yağsız çiğ kıymadan yapılır.

    edit: mesaj atıp, sürtünmeyle etin piştiğine inanan arkadaşları bilimselliğe davet ediyorum.
  • bifteği nasıl yiyorsunuz diye sorduran önermedir.
  • ateşi bulmadan ve pişirmeyi keşfetmeden önce ilk insanlar da eti çiğ yediler ama içgüdüsel hareket eden hayvanlarda olmayan zekasıyla adım adım farklılaşarak binlerce yıl sonra medeni bir boyuta geldiler ve yaşam tarzlarına farklı farklı enstrümanlar dahil ettiler
    doğada elbiseyle dolaşan tek canlının insan olması önermesiyle aynı seviyede bir olgu
  • bir zamanlar yiyorduk. daha sonra çiğ eti sindiren(bakterilerden vs etkilenmeden) özelliklerimiz elendi. yemeye yersin ama parazitlerle başın belaya girebilir.
  • sakın başlığa kanıp çiğ et yemeyin. parazit yapar. ne olur ne olmaz burası türkiye başlığı okuyan yer filan. böyle şeyler şakaya gelmez.
  • insanoğlu çiğ et yer .yeter ki sunmasını bileceksin.

    (bkz: nusr-et)
  • bildiğim kadarıyla çiğ et yemenin insanın sindirim sistemine zarar vererek hazımsızlık oluşturduğu. çiğ etin içerdiği bazı mikroplar nedeniyle tüketimi durumunda vücut bunlara karşı direnç oluşturmaya başlar ve kazanamadığı durumda bitkin düşerek çeşitli hastalıklara sebep olur. -bağırsak sorunları, parazit ya da kanama gibi- bu yüzden insan eti çiğ yemez, yiyemez. ateşin bulunma dürtüsünün en önemli nedenlerinden birisi de budur. çünkü giderek artan insan sayısıyla oluşan toplumda kayıp oranı da artar. bunların bir çoğu gerek zehirli bitkiler gerek hastalıklar nedeniyle olur. işte bu noktada dönüm noktası ateşin ehlileştirilip yiyeceklere bir yön verilmesi olmuştur. kaldı ki insan vücudu milyonlarca yıl içinde evrimleşmiş ve zayıflamıştır. bugün doğada çiğ et yiyerek yaşayabilecek bir güce sahip değildir. bu yüzden kabına göre şekil alarak çiğ et yerine faydalı ve damağına denk gelecek olan pişmiş eti yemektedir.

    edit: bir yazar arkadaş uyardı. çiğ et insanda parazit oluşturmazmış. bekleyen ette oluşan parazitler sebebiyle insan ırkı çiğ et yemeyi bırakmıştır.
  • etiyopya'da insanlar çiğ bildiğiniz çiğ et yiyor.

    buyurun izleyin
hesabın var mı? giriş yap