• sözde bilim tayfanın sevdiği bir konu. özet olarak doğal dedikleri yek pare, yani tozların sıkıştırılması ile oluşturulmamış taşlar.

    bu taşların içinde bir enerji olduğuna inanıyorlar. evet ciddi ciddi yetişkin insanlar taşların içinde bir tılsım, büyü, enerci, vs gibi abuk subuk görünmez, ölçülemez bir olgunun (bkz: garajımdaki ejderha) var olduğuna ve bu olgunun çeşitli duygu durumlara ve hatta fiziki durumlara etki ettiğine inanıyorlar.

    "ay ne zararı var" tayfa için; şurada the guardian'ın 2019 yılında yaptığı derinlemesine araştırma okunabilir. okumaya üşenen güruh için özet geçmek gerekirse; madagaskar'da 13-14 yaşındaki çocuklar 90cm çapında ve yerin 12m derinindeki kuyularda günde 12 saat kazıyorlar bu renkli taşları çıkarmak için.
    tüm tedarik zinciri ise başlı başına sorunlu. rüşvetler, yolsuzluklar, sahtecilik vs. vs. fakat zaten sözde bilim saçmalığı bir mal için regüle edilmiş ve takip edilebilir bir tedarik zinciri kurulması beklenemez.
    konuyla ilgili bir araştırmada 80 katılımcıya rassal olarak bu taşlardan ve bunların sahteleri dağıtılmış. katılımcılardan meditasyon yapmaları istenmiş ve bu taşlardan hissettikleri ısı, karıncalanma hissi algılayanlara bakıldığında sahte ve gerçek taş denekleri arasında bir fark olmadığı gözlemlenmiş. kaynak

    temel öğretimi bitirmiş bir bireyin taştaki büyü hakkında daha kuşkucu yaklaşıma sahip olması beklenir elbette ama bu gibi abuk subuk inanışlar dünya genelinde bir olgu. örnek olarak 2018'de abd'de yapılan bir araştırmada amerika'daki yetişkinlerin %62'sinin new age tarzı zırvalıklara bir şekilde inandığı gözlemlenmiş. kaynak buna benzer bir araştırmyı türkiye için göremedim ama çok farklı sonuçlar çıkacağını düşünmüyorum.
    özet olarak taşlardaki büyüye, tılsıma, ruha, force'a, filan inanıyorsanız. gidin bari plastiğini, sahtesini filan alın. hem paranız cebinizde kalır hem de bari tedarik zincirindeki günahlara ortak olmamış, bir çocuğun karanlık bir çukurda saatlerce taş kazımasına sebep olmamış olursunuz.
  • hangi doğal taş neye iyi gelir, taşı görselinden nasıl tanırız, piyasada bulunma sıklığı nedir, vb. sorularınız için ansiklopedi tarzında kapsamlı bir kaynağa ihtiyacınız varsa aşağıdaki kitabı tavsiye ederim. ayrıca aynı yazarın yine doğal taşlar üzerine başka faydalı eserleri (şifa çalışmaları, masaj için kullanımları, taşın enerjisinin temizlenmesi, vb.) mevcut, dilerseniz onlara da göz gezdirebilirsiniz.

    healing crystals the a - z guide to 430 gemstones - michael gienger
  • doğal taş konusunda içiniz rahat alabileceğiniz nadir adreslerden bir tanesi ve bana göre en güveniliri : https://www.definehediye.com/ dur.

    define hediye sitesinin sahibi olan ve zehirli mikrofonda youtube kanalında ki videosundan da çok etkilenip araştırdığım sevgili baki cihangiroğlu ile sonunda tanıştım : bilgisi , görgüsü, taşlar konusunda ve manevi olarak da derya deniz bir kişilik. doğal taş alacaksanız kendisinden gönül rahatlığı ile temin edebilirsiniz. ayrıca bakicihangiroglu34 instagram hesabıdır. kendisi sertifikalı eğitimlerde veriyor oradan takip edebilirsiniz.
  • inşai amaçlı olanları hindistan'da seyyarlara düşmüştür.
  • doğal taş, yer kabuğunda bulunan, değişik kökendeki her türlü kayaç için kullanılan genel bir terimdir. endüstriyel ya da ticari anlamdaki doğal taş tanımı ise yasal izin ile üretilerek işlenmeden ve / veya işlenerek boyutlandırılmadan veya boyutlandırılarak işlem gören taşlar için kullanılmaktadır.
    ticari anlamda, standartlara uygun boyutlarda blok verebilen, kesilip parlatılan ve taş özellikleri kaplama normlarına uygun olan her tür ve kökenden (sedimanter, magmatik ve metamorfik) taş bu sektörde mermer olarak bilinmektedir. bu tanıma göre kireç taşı, traverten, kumtaşı gibi sedimanter; gnays, mermer, kuvarsit gibi metamorfik; granit, siyenit, serpantinit gibi magmatik taşlar mermer olarak isimlendirilmektedir. karbonatlı taşların (kireç taşları ve dolomitik kireç taşları) doğada sıcaklık ve basınç altında yeniden kristalleşmesi ile oluşan metamorfik taşlara mermer denilmektedir. çoğunlukla kalsit kristallerinden oluşan mermerlerin kimyasal bileşimi kalsiyum karbonat (caco3) ve/veya kalsiyum-magnezyum karbonat / dolomit ((ca,mg)co3) şeklindedir. mermerlerde az oranda silisyum dioksit (sio2) ve renk veren metal oksitler de (pigmentler) bulunmaktadır. boyutlandırılmış taş olarak bilinen mermerin tanımı bilimsel ve ticari anlamda
    olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır:
    - bilimsel anlamda mermer: kireç taşı, dolomitik kireç taşı gibi kayaçların, ısı ve basınç altında değişime uğraması sonucunda yeniden kritalleşmesi ile oluşan metamorfik bir taştır. ana minerolojik bileşen kalsittir. tali mineraller ise kuvars, hematit, pirit, klorit gibi minerallerdir. renkleri genellikle beyaz ve gri olmaktadır. tali mineralin cinsine göre rengi sarı, kırmızı, mor, yeşil, siyah vs. olabilmektedir.
    -ticari anlamda mermer: blok verebilen, kesilip işlenebilen, cilalandığında parlayan, dayanıklı her türlü taşa mermer adı verilir. taşın cinsi ve içeriği ne olursa olsun, iyi cila kabul ettikleri takdirde mermer olarak kabul edilirler. tektonik breş, traverten ve oniksler başta olmak üzere granit, siyenit, diyabaz, gabro, andezit gibi kayaçlar ticari olarak mermer kabul edilirler, uluslararası piyasada da rastlanan bu isimlendirme karmaşasının önüne geçmek için son yıllarda boyutlandırılmış doğal blok taş (natural dimension stones) sektöründeki sınıflamada taşlar aşağıdaki gibi dört grup altında adlandırılmaktadır:
    - gerçek (bilimsel tanıma uygun) mermerler
    - renkli doğal taşlar
    - traverten ve oniksler
    -serttaşlar (magmatik ve volkanik)
    bu sınıflamaya göre taşın çıkarıldığı yörenin isminin yanı sıra renginin ya da türünün belirtilmesi yeterli olmaktadır. dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kesilip parlatılarak değişik amaçlarla kullanılan doğal taş, mermer; bu uygulamayı ticarete
    dönüştüren sektör de mermer sektörü olarak bilinmektedir. aslında bu tanıma giren taşlar arasında yukarıda açıklanmaya çalışıldığı gibi, gerçek (bilimsel) anlamda mermerler olduğu gibi, jeolojik kökenleri oldukça farklı olan diğer renkli doğal taşlar, travertenler, silisli (sert)
    taşlar grubundan granitler, serpantinler vb. de bulunmaktadır.
  • bunun da tıpkı burç yorumu gibi kekleme üzerine yolma odaklı yapay piyasası var.

    hipertiroidi taşı satıyorlar yau

    ametist çarpsın heppınızi
  • mermer, granit, bazalt, oniks, dolomit gibi malzemelerin oluşturduğu, yapı malzemesi grubu
  • (bkz: simone simons)
  • harika tesbihlerin yapılabildiği taş türü. ama bir de ipi kesmese :(
  • doğada bulunan taşlardır, en değerlileri en sertleri ve doğada en az bulunanları elmas, yakut ve zümrüttür. bunların dışında ametis, kuvars, agat(akit), opal vb. gibi sertlikleri biraz daha düşük ve doğada bulunma oranları biraz daha fazla olan taşlara da yarı değerli taşlar denir.

    kiymetli ve yarı kıymetli taşların özellikleri

    piyasada yarı değerli taşlardan yapılan kolye, küpe tespih gibi ürünlerin çoğu sahtedir. bu yarı değerli taşların sertlikleri 7-7,5 olduğu için işlemesi çok zordur, delinmesi daha da zordur.

    ben hobi olarak taş işliyorum, akik(agat), kuvars, kalsedon gibi taşları şile(alacalı, sofular) denizden veya sahilden topluyorum ve işliyorum.

    görsel

    görsel
hesabın var mı? giriş yap