• milyonlarca yıl bir grup mineralin birleşip sıkışmasıyla meydana gelen doğal taşlar geçirdiği kimyasal tepkimeler ve zamana bağlı olarak enerji yüklenirler. bu enerji genellikle yararlı yapıdadır. doğal taşların kullanımına bağlı olarak zaman zaman arındırılması gerekir. arınmanın iki amacı vardır birincisi enerjiyi tazelemek kötü enerjiyi inaktif etmek ikincisi ise özellikle iyot türevli kalsiyum vb içerenlerin cilde temasından dolayı tuz kaybetmesiyle tekrar kullanılır hale gelmesi içindir.
    arındırmada genel yöntemler tütsüleme toprakta bekletme ve saf sudur. bu kısımda kişisel tecrübelerimden yararlanacağım.

    toprakta bekletme:
    açık havada bir bahçeye gömme beni en çok tatmin eden yöntemdir. lakin hepimiz bahçeli evlerde yaşamadığımız için bunu uygulayamamaktayız. pratikte çok da uygun olmayan bir yöntemdir. aynı işlemin saksılanmış toprakta olacağını söylerller ama direkt dünyanın çekirdeğine kadar inen toprak mı plastik bir haznedeki toprak mı daha etkilir sizin taktiriniz. yine de dolunay zamanlarında bir yolu bulunup bahçe toprağına gömülmesi en etkili yoldur.

    suda bekletme:
    genelde gümüş ve altınlar için kullandığım yöntemdir. kararma vb olmayacağı ve toprak gibi kirletmeyeceği için daha pratiktir. saf suda 8 12 saat taşların bekletilmesi yeterlidir. taşlar gruplarına göre suya konulmalı. mineral gruplarını göre. buna daha sonra değinmeye çalışacağım. bazen tuzlu su da kullanılabilir ama burda biraz taş bilgisi gerek. turkuaz tuzlu suda aşınır mesela.

    tütsüleme:
    burda ben genelde tütsüleri bir saksıya dik koyup yaktıktan sonra üstüne metal bir süzgeç koyup taşları üstüne koyarım. bunu da deri kısımları olan doğal taşlarımda kullanırım. derinin sudan veya topraktan zarar görmemesi için. bu işlemi rüzgarsız havada yapmak en mantıklısı. tütsü adedi tam olarak bir sayısı olmasa da yaklaşık bir avuç taşa bir kutu tütsü yeterlidir 20 25 çubuk. tütsünün türü önemli olmamakla birlikte özelliklerine ve taştan beklentiye göre seçilebilir. olumlu ilişkiler kurmak amaçlı bir taşı tütsülüyorsak atıyorum aytaşı bu görevde kullanılır. bunun için darshan nefis bir tütsü seçimidir.

    dikkat edilmesi gereken şey su haznesindeki sınıflandırma ve diğer yöntemlerde taşların birbiriyle temasının olmamasıdır. işlemler bittikten sonra havluyla kurulayıp ipek bir bezle silip keselemek harika olur.
hesabın var mı? giriş yap