• kış aylarında sokakta yürümeyi eziyet haline getiren bir durumdur.

    teknik olarak bir bilgi sahibi değilim, ama özellikle bodrum katların doğalgaz çıkışlarının bu şekilde olması insanı kaldırımda yürümekten alıkoyuyor.

    suratınıza, üzerinize olduğu gibi yanmış gaz üfleniyor sokaklardan geçerken. istanbul'da istisnasız her sokakta bunun örneği var. zarar görüyor muyuz, görmüyor muyuz; ondan dahi haberimiz yok.

    bu işin standardizasyonu bu mudur, teknik olarak hiçbir bilgim olmadığı için tam bir yorum yapamam. lakin insan sağlığını tehdit etme açısından düşündüğümde kafamda soru işaretleri oluşuyor. bu bir tehdit oluşturmasa bile kış aylarında sokaklarda rahatça yürüyemiyoruz bu bacalardan kaçmaktan.

    derdimi sikme butonum hazır, yine de amaç bir ses duyurmak ve konu hakkında bilgi almak.
  • başlığı okuduğumda aklıma direk "ya nereye çıkacağıdı?" sorusu aklıma gelse de, benim de bir kaç kez sorgulayageldiğimi hatırladığım (çünkü şuan sarhoşum) bir problem.
  • doğalgaz sobalarında yada kombilerinde yanan gazın direk atmosfer ile buluşma zorunluluğu var ki hatta bacanın çıktığı nokta her iki bina arasında kalıyorsa dört bir yanını çepeçevre olamaz 3mt önüne kadar bir set şeklinde duvar vs. olamaz gibi bir çok derinlemesine usül vardır işin aslı ve özü o gördüğümüz bacalar bir makine mühendisi proje çizmesi ve başka bir makine mühendisinin biz zat o tesisatı yerinde inceleyip onay verdiği bir süreçtir ve en doğru olanı gibi gözüküyor.
hesabın var mı? giriş yap