• yak ya da yakma gelen faturadir. ama bir de yakmadan gelen abartili faturalar vardir ki adamin icini yakar.

    bir an icin dusundum yoksa cehennemin dogalgaz faturasini bize mi kesiyorlar diye.
  • bir öncekinden asla düşük gelmeyecek fatura.
  • 3-4 kisi kalinip da biraz buyuk olan ve dolayisiyla isinmasi zor ogrenci evlerinin soguk gecen kis aylarinda korkulu ruyasi,insanin canini acitan faturadir.
    su,elektrik vb faturalar uce,dorde bolundugu zaman her bireyin katlanabilecegi duzeydeymis gibi gorunurken,bu fatura kaca bolersen bol yine evin her bireyini kara kara dusundurur.zira tipik bir ogrenci evinde kimsede o kadar parayi birden cikartabilecek kapasite mevcut degildir.
    gelen faturanin yarattigi ilk sok atlatildiktan sonra "acaba bu ay odemesek hemen keserler mi ki gazi" gibi degisik senaryolar uzerinde dusunulmeye baslanir,alternatif borc kaynaklari bir bir gozden gecirilir.
  • özellikle istanbul'un bazı semtlerinde, gecekondudan bozma apartmanlara konup resmen kağıt inceliğinde katlar çıkan pek muhterem ev sahiplerinin habire kabarmasına neden olduğu, kasım ayından itibaren insanı evin içinde kat kat giyinme, hiç terlememe gibi reaksiyonlara sürüklemiş, azıcık keyfe gelip amannn arttırayım da şunun derecesini ohh be don paça gezebilelim evde diye düşündüğümde, buzdolabının üstündeki sevimli mıknatısın ucundan acı acı bakan ömür törpüsü.

    hayır sobalı evde büyürken hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim en acı kısmı bu.
  • sene itibariyle çoğu aileye kış günü soğuk duş aldıracak faturadır.
  • dogalgaz kullanma miktarı ile olan baglantısından cok zamların belirledigi tutarı bildiren kağıtımsı...
    söyle bir örnek vereyim
    aralık 2007:0,458862 ytl/sm3
    aralık 2008:0,835814 ytl/sm3
    kaynak: http://www.gazdas.com/

    ne diyelim yasasın komur...
  • dış cephe mantolamanın da frenleyemediği fiyatlarla karşılaşılacak olan faturadır. nerden biliyosun gibisinden girişmeden diyim, hem iç hem dış cephe mantolama olduğu ve kombi çok az açıldığı, açıldığı zamansa nadiren 2. seviyeye çıkarıldığı halde 200 ytl civarı fatura bomba misali kapımıza düşmüştür *öğrenci arkadaşlara zaten hiç kasmamalarını nacizane tavsiye ederim. kanyağı bulanların bi bildiği vardı illa ki. yeşilaycılar için barfiks barı alıp üşüdükçe barfiks çekmeleri alternatiftir, o da iyi ısıtır.
  • babanın emekli maaşının 1/3 i tutarında gelen, konya da kışı doya doya yaşayacağımız önümüzdeki aylarda babanın emekli maaşının yarısına tekabül edeceğini düşündüğüm domalgaz kağıdı.
  • yapılan onca zamdan/zamlardan sonra, ki "onca" diyorum, zira miktarını hatırlamıyorum artık, afaki konuşuyorum bu sebeple. kol gibi yakıştırmasını sonuna kadar haketmiş olan faturadır. kendisini bu yerel başarısından ötürü tebrik ediyorum.
  • geldiği zaman ödenecek meblağ kısmına bakmaya cesaret edemediğimdir.
hesabın var mı? giriş yap