• oynu cıkmıs.. aslında dogrulumk mu cesaret mi 'nin oynu değil; gercek mi cesaret mi 'nin oynu dogruluk mu cesaret mi diye cıkmıs.. neyse ne.. işte boyle tabu gibin monopoly gibin oynunu yapmıslar.. hem cinslerle opusturme, ic camasırı degistirme falan var..

    http://urun.gittigidiyor.com/…t-mi_w0qqidzz38407818 surda da urunun satısı var ama bak bastan soyluyorum bu pevenk gizli reklamcı falan demeyin oynun ayrıntılarını burda yazıodu okuyun ogrenin istedim.. bir de link olur falan ilerde link olmus die de hemen ispitlemeyin bana soyleyin ben silerim duzeltirim falan..

    son olarak da oynu ve oynun yanına da tekila aldım bugun ve bu gece denicez diyorum.. en kısa zamanda da deneyip donecegim diyorum.. yada donmuyorum.. merak eden olursa mesaj atsın...
  • insana kedi taklidi yaptirip kedi mamasi yedirtir. (bkz: risk or truth) (bkz: truth or dare)
  • türk versiyonunda doğruluk dendiğinde sorular çoğunlukla cinsellik üzerinden yöneltilir. türk olmayanlarla da oynamadım o ayrı.
  • 1995-2000 yılları arasında ankara gençliğinin en popüler mekanlarından birisi de sakarya caddesi'nin girişindeki nihayet bar'dı.
    nesi popüler, derseniz eğer verecek cevabım yok. yerin altında, karanlık, rutubetli bir yer işte. ama seviliyor.
    neyse. nihayet bar mevzuunu ayrı başlıkta incelerim bir ara.

    işte bu doğruluk mu cesaret mi oyununu ben burada bir oynadım, pir oynadım. oynamaz olsaydım.

    yıl: galiba 98 kışı filan
    lokasyon: ankara'nın sakarya'sı, nihayet bar
    olay günü:
    kızlı erkekli beş altı kişi sıkıntıdan patlayarak bira içiyorduk ki sivri akıllılardan biri hadi dedi. ben hariç herkes biliyormuş bu oyunu, ben salak salak soru sorup mevzuyu kavramaya çalışırken çoktan kabul edildi oyun fikri.
    o zamanlar nihayet'in barmenliğini yapan sevgili deniz'den boş bir şişe istendi, masanın üstü boşaltıldı. başlandı oyuna.
    herkes doğruluk diyor a dostlar. yok anacım, şişenin turunu her tamamlayışında öyle sorular uçuşuyor ki havada, dünyada yanıt veremem hiç birine.

    -bacaklarındaki tüyleri ağdayla mı alıyorsun, başka bir şeyle mi?
    -sevgilinin gay eğilimleri olduğu söyleniyor. doğru mu dersin?
    -biyoloji-3'lerden gamze'yle yatmışsın diyorlar?
    -coğrafya sorularını sen çalmıştın di mi? (sıra bende ve bu soru bana. evet... allah cezanı vermesin cemal. lise arkadaşların ankara'ya gelmişse, bırak ne halleri varsa görsünler. kapıp bara getirme. madem getirdin, böyle oyunlar oynama. rezil oldum nan!)

    sorular bu biçimde uzayıp gidiyor.
    türk filmlerindeki okumaya gelmiş taşralı utangaç kız misali, asla müdür, dedim kendime. sorular böyleyken bir daha asla doğruluk filan demem!

    boş bira şişesi kocaman, ahşap masanın üstünde bir kaç defa daha döndü.
    bir iki soru daha soruldu.
    şişenin ağzı yine beni buldu!

    kendimden gayet emin bir şekilde cesaret dedim. alemin akıllısı benim. evet, kara murat da benim.
    şişeyi çevirmiş ve isteğini söyleme hakkını kazanmış olan gülerek ayağa kalktı. suratında, işte elime düştün, bakışı.
    bir dakika bekleyin, dedi ve fırladı, çıktı.
    ne oluyor arkadaş, demeye kalmadan döndü. elinde bir poşet.
    herkes meraklanmış vaziyette. bense ufak ufak korkuyorum. ya içinden kesik el filan çıkarsa...

    poşetten plastik şişede kolonya çıktı. halis limon.

    neyse, uzatmıyorum.

    nihayet'in girişine bir sandalye atıldı. ben gariban o sandalyeye oturtuldum. bir elimde limon kolonyası, diğerinde bir kutu peçete!

    tam yarım saat boyunca girene çıkana kolonya, peçete uzattım!

    kış günü, ankara'nın yarısı buraya geliyor... cesaretmiş. ne ilgisi var? bu bildiğiniz rezalet, skandal. masum genç kız hayallerimin hepsi aralık kapıdan uçup ankara ayazına karıştı. ruh halimden söz etmek bile istemiyorum. gördüğüm hasarın tarifi mümkün değil.

    gerisi iyilik güzellik işte.
  • unique equilibrium'u "dogruluk" olan oyun.
  • roman - çek - bulgar- ispanyol insanlardan oluşan bir toplulukta oynadım. sonuç değişmedi. yine sorular cinsellik üzerine yöneltilir. hatta birçok türkün soramayacağı kadar özele girerler.
  • aklıma cesare prandelli'yi getirdiği için adını bile duymak istemediğim oyun. sol pencerede görünce bi an prandelli yine para istedi sandım amk.
  • sözlükte oynamanız tavsiye edilmez.

    -doğruluk mu cesaret mi?
    +cesaret.
    -bir başlığa "ben gay'im" yaz 3 dakika bekle sonra sil.
hesabın var mı? giriş yap