• öncelikle pek çok kişi bilmiyordur eminim, bu ülkede doğuda yaşayan türkler de var. hem de görev için gelmiş, geçici olarak burada bulunanlar değil yalnızca, nesillerdir bu topraklarda; türkiye'nin doğusunda yaşayan yüz binlerce türk var.

    ve bu ülkede asıl ayrımcılığa tabi tutulanlar da daima bu insanlardır. doğuda herkes türk olduğunuzu bilir, batıya giderseniz ise doğulu olduğunuz için doğrudan kürt olarak kabul edilirsiniz. yani nereye giderseniz gidin hep ötekilerdensizinizdir.

    edit: dünden beri pek çok yazar arkadaştan mesaj aldım. başlığı açarken benimle aynı durumda olan bu kadar çok kişinin olacağını tahmin bile edemiyordum. ayrıca entry debeye 49. sıradan girmiş. daha çok insana ulaşmış, sesimizi daha çok insan duymuş. bu da beni mutlu etti herkese teşekkürler. bizlerde varız, bunun bilinmesi insanı mutlu ediyor.
  • (bkz: doğu anadolu türklüğü)
    (ayrıca bkz: #35887975)
  • doğulu diye bu kişilere saygısızlık gösterenlerin zihin yapısı; oruç tutmuyor diye insanları dinsiz görenle, şiveden yola çıkıp teröre erişenle, şekilden yola çıkıp kişiliğe varıp yorum yapabilme hakkini kendinde bulanla aynıdır. yoktur kısaca düşünecek uzvu olmadigindan zihinsel aktivitesi de olamaz.
  • nerelisin sorusuna babasının memleketini söyleyen bir birey olarak, "kürt müsün?" sorusuna sıkça maruz kaldığım ve eskiden uzun uzun aile geçmişimi anlatıp türk olduğumuzu anlatmaya çalıştığım ama artık ne fark eder diye cevap verip geçtiğim durum.
  • gaziantepli olma olasılığı yüksek tir.
  • bu topraklarda yaşayan herkes türk'tür.atatürk 100 yıl önce bugünler için bir cümle kurmuş ''ne mutlu türk'üm diyene'' aradan 100 yıl geçmesine rağmen bunu anlaşılamadı yada anlaşılmak istenmedi.olay kişinin türk olarak doğması değil bunu diyebilmesi.bu coğrafyada laz,çerkes,abhaz,muhacir,çingene,gürcü vb birçok ırk yaşar ama hiçbiri türk değilim demez.hiçbir zaman şu cümleyi duyamazsın kimseden ''laz türk kardeştir'' kardeş değil çünkü bir bütünler.işin genetik kısmına girecek olursak moğol'lar denilen bir gerçek var kimse safkan olduğunu idda edemez.daha düne kadar türk milliyetçiliği yapılmasını kınayanlar bugün demokratikleşme,çözüm vb söylemlerle işi faşistlik derecesine getirdiler.türk'üm demeye dayatma diyenler işi terörle vb şekilde çözmeye calışıyorlar.sırf bircoğu zorla askerlik yapan gençleri türk,kürt ayrımı yapmadan vuruyorlar.bu işin kaymağını kandil'de orda burda 1,2 yıl kalıp azıcık eğitimli olanlar yiyor.siyaset iş adamlığı kaçakçılık vb yollarla.bu ülkede hep biz hep şunu sorduk''neden bir tane zengin aileden şehit haberi gelmiyor''ama çözümcü ve demokratikleşmeci olan arkadaşlarımız şunu soramaz.neden siyasilerin oğulları iş adamlarının yada bu işin kaymağını yiyenlerin cocukları dağda değiller.neden onların evinden bir tane bile cenaze çıkmadı.
  • bir ahlatli türk olarak benim de dahil oldugum kitledir.
  • posoflu biri olarak söylemeliyim ki gerçekten bu ülkenin en ezilmiş insanlarını oluşturan topluluktur.
    ülkenin tam olarak "köşe"sindeki her ilçeyi herkes bilir: ipsala, bodrum, şemdinli. ama o sıfatla ama bu sıfatla bu ilçelerin varlığından haberdarsınız. posof nerde desem kaç kişi bilir amk?

    kütükte %95 ı kıpçak türklerinden oluşan bir ilçeye kayıtlıyken "nerelisin, ardahanlıyım" diyaloğundan sonra "beyaz kürtsün la sen" lafını işitmek çok iğrenç bir duygu.

    kürt olup olmamakla alakası yok, bu ülkede en fazla önyargıyla yüzleşen insanlar bu insanlardır.
  • bu gruba giren türkler genel olarak 4'e ayrılır;

    - azeriler
    - terekemeler (karapapaklar)
    - ermeni veya kürt asıllı fakat sonradan türkçü/milliyetçi olanlar,
    - ve asırlardır yerleşik türkmenler. (mezopotamya türkmenleri diyelim)

    azeri ve terekemelerin iyi-kötü-çirkin-cahil oranları türkiye ve ortadoğu ortalamasında,
    ermeni veya kürt asıllı fakat sonradan türkçü/milliyetçi olanlar genelde puşt gibin, yavşak gibin insanlar iken,

    asırlardır yerleşik mezopotamyalı türkmenlerin %80-90 görgülü, kültürlü ve gerçekten çok güzel insanlardır.
    arkadaş ve çevre edinirken gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap