• bundan 3 yıl önceki doğum günümde başıma gelen olay. ulan ne olduysa annem bile aramamıştı yau. facebook' da bile kimse duvarıma birşey yazmamıştı. sanki bütün tanıdıklarım anlaştılar bana oyun oynuyorlar gibi hissettirmişti başta. normalde ben de hiç önemsemem bu tür işleri ama kutlayan en az birkaç kişi olunca önemsiz geliyormuş. 1 kişi bile kutlamayınca insan üzülüyor hafiften.
  • anne ve ikametgah için gidilen muhtarın kutlaması ile sınırından dönülebilecek olay. anne aramazsa ya da arayamazsa, alın elinize kafa kağıdını gidin muhtara. pasta falan yok ama, fazla beklentiye girmeyin.
  • çok sikici bi durum..
  • kişi kimsenin doğum gününü kutlamıyorsa doğal olan durum.
  • kişinin karakterine göre değişen bir şiddette burukluk hissi yaratır.

    bu durum, bulunduğun ortamda hiçkimsenin doğumgünün olduğunu bilmemesinden ya da insanların alenen seni sallamamasından kaynaklanabilir. evden uzakta (bkz: waka waka) ve tamamen tanımadığım bir insan topluluğunun içinde (bkz: mühendis) olduğum bir doğumgününü hiç kutlama olmadan (telefonla arayanlar hariç) geçirmiştim. akşama kadar hiç kafamı kaldırmadan çalıştığım o günün sonunda duramayıp saat 22.00 sularında ev arkadaşıma "bugün benim doğum günüm" diye açılmıştım. o da "aaaa kutlu olsun" dedi ve çayını, sigarasını içmeye devam etti. ben de bakkalda bulabildiğim tek pastaya benzer garip yuvarlak portakallı bisküviyi pasta niyetine yedim. sonra beni berbat bir mutsuzluk aldı götürdü. öyle ki kendime "doğumgünlerimde arkadaşlarımla ne güzel eğlenirdim, bir de şu halime bak" bile demedim. deseydim depresyona girmem çok olasıydı çünkü.

    doğumgününü bir kişi bile kutlamıyorsa ve bunun altında yatan neden senin o gün doğumgünün olduğunu söylemeyecek kadar çekingen olman ise emin ol gece yastığa başını koyduğunda bir şey oldu zannedip üzülürsün. aslında kutlansa da kutlanmasa da hiçbir şey olmaz. ama bütün gün sanki büyük bir sırrı kalbinde bir serçe gibi pırpır taşıyıp sonra gece depresyona gireceğine, söyle ve kurtul. hatta o da kesmediyse küçük bir kutlama organize et, eş dost pasta yesin, yanağından öpsün.

    doğumgününü bir kişi bile kutlamıyorsa ve bunun altında yatan neden senin etrafından kopuk olman, etrafına vaktiyle kan kusturman, ya da ne bileyim o güne kadar bir yaralı parmağa bile işememiş olman ise yeni yaşında kendin için bir dilek tut; yeni yaşında biraz daha sosyal olmayı iste mesela.

    bence önemsiz olduğunu söyleyen kişi gerçek hislerini tam paylaşamıyordur. doğumgünü olduğunun farkına varmayacak kadar bu günü önemseyen insana diyecek yok. ama "bugün benim doğumgünüm ama hiç önemli değil, önemsemiyorum, evet böyle" gibi düşünceler aklını meşgul ediyorsa, bak zaten çoktan bu konu hakkında düşünmeye başlamışsın bile.
  • yalnızlığa delalettir.
  • insanın üzülmesi için gerekli bir sebeptir.

    iyi ki doğdun kelimesini duymak iyi geliyor bazen. özellikle bazı insanların iyi ki doğdun demesi.

    gerçi facebook"umda kayıtlı değil doğum tarihim. kayıtlı olsa ne farkeder, ben kimseye iyi ki doğdun demiyorum ki. iyi ki varsın.

    müstehak bana.
hesabın var mı? giriş yap