• yazar ilginç bir detay yakalamış, ancak covid-19 karmaşası içinde yeterli ilgiyi görmemiş gibi görünüyor. konuya vakıf yazarların da katkısıyla ikinci el piyasasında fiyatların neden yükseldiğini anlayabiliriz belki de böylelikle.
  • kimse almasa araçları şu galericilerin elinde patlasa ne güzel olur. kolay kazanılmıyor o paralar böyle yamyamlara gitmesin. aynısı emlak sektöründe de var.
  • şu corona musibeti dedikleri kadar devam ederse arabalari yaprağımı satacaklari olay...
  • 100 arabayı bu şekilde eritip, 1 ayda 1 milyon kazanan kişi ne kadar vergi ödüyordur merak ettim.
  • orospu çocukluğudur. parasını verip sıfır araba alamıyoruz lan bu nasıl iş?
    beni bi aydınlatın, skoda almak için 10 ay sıra mı bekleyeceğiz? ve fiyat artmama garantisi olmadan.

    amlarına koyayım onların.
  • doğuş grubu ile alakalı değil satış temsilcileriyle alakalı bir sorundur. sıfır cla almak için bayiye gittiğinizde arabaya vereceğiniz para dışında satış temsilcileri avanta ister duruma gelmiş.
    galerici burada suçlanacak son kişi.
    doğuş zaten sıfır araba aldığınızda arabaları olabildiğine geç taşırdı bayiye ki yeni gelen zammı da size yansıtsın.
    neresinden tutarsan tut elinde kalır.
  • sıfır araç alan - kişi ya da galeri- en az 2 yıl satamasın diye bir kanun olacak deniyordu. ışte o yasa çıksa bu piyasa biraz adama döner. resmen tekelcilik bu!
  • bana göre yeni bir şey değil ayrıca doğuşa has bir şey de değil, iki senedir falan bildiğim bir durum, ama pandemi sürecinde halk mala bağlamış durumdayken galericilerin organize bir atakla güncel ve ileri tarihli ciddi miktarda filo alımımları yaptıkları ve piyasayı sikerttikleri bir durum oluştu, bayilere kiralamalardan dönen ikinci el satışlara çıkacak otomobiller için pert bile olsalar, galericilerin nasıl çarpıştıklarını görseniz şaşarsinız, kurtlar vadisine döndü sıfır ve ikinci el piyasası. haliyle mal bende piyasayi ben belirlerim diyorlar.

    işin düzelmesi uzun zaman alacak gibi, yurda giren otomobil sayılarında ciddi artışlar olması gerekiyor yoksa yeni çıkartılan kanunlarda adamları engelleyebilecek bir madde yok zaten, uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bir konuydu başlık sahibi çakal sofrasına düşmeden kolay kolay otomobil sahibi olamayacağını anlamış,
    çok detayı var ama yazmaya üşendim şimdi genel hatlarıyla böyle. adamlara neden bütün malı aldın bize bırakmamışsın diyerek kızmak acayip olacak ama durum bu.
    parayı basıp malı toplamışlar aslında iş karaborsacılık gibi bir hal almış durumda ama buna devlet el koyacak vatandaş ne yapsin.
  • devletin burada yapmasi gereken ikinci el arac ithalini serbet birakmasi. tabi 1980 yillarda yaptigi hatayi yapmayacak, rastgele arac girisinin onlenmesi lazim. bunun lafi bile galericilerin canina ot tikamaya yeter.
  • normal olay sen 10 senede bir tane araba alıyorsun galerici ayda bir tane alıyor bu şirketlerden. yok mu hiç herhangi bir sektörde tanıdığınız şöyle olsa ilk benim haberim olur dediğiniz. galericilerinde bayilerle arası iyidir.oraya ne zaman araba geleceğini öğrenir. 2. elde indirim almaya çalışır.

    ülkede herkes birbirini sikecek emlakçı yada galerici sikti mi ooowwww.bir ürün satılan fiyatı dikkate alınır, istenen fiyatı değil. teknolojinin, dijitalleşmenin geldiği bu noktada hala gelericiye kendini öptüren varsa araba falan almasın.

    burda benim anlatmak istediğim piyasa fiyatı 400.000 tl olan arabaya 500.000 vermek salaklığı yapılmaz. ama siz istiyorsunuz ki 400.000 tl olan araba 200.000 tl olsun.

    şimdi sen galericisin ve şöyle düşün piyasa altında değil ama piyasa fiyatına oranla ekonomik araç satıyorsun. sonra sattığının yerine aynısını yenisini almaya gidiyorsun. iki gün sonra senin sattığın arabadan daha pahalı.

    galericinin ciddi kar yapması için araba sayısını arttırması lazım. özetle 1 araba satıp 1.2 araba alacak parayı cebine koyması lazım.

    şu ekonomik durumda kaç tane galerici bunu yapıyordur bilmiyorum.

    kendinizi millete öptürmeyin ama bir malı kimsenin piyasa fiyatı altına vermesini de ortaya çıkacak fırsatları da değerlendirmemesini de beklemeyin.

    şunu anlarım galerici sana bir araba satar 500.000 e sen o arabayı aldıktan sonra 450.000 tl'ye satamıyorsan galerici seni öpmüştür. aksi halde bir malı değerinde alıp alışveriş yapmışsındır.
hesabın var mı? giriş yap