• bu şanzıman sisteminin üretildiği tarihten beri düzelmeyen kronik sorunları olduğunu, bahse konu otomotiv firmasının diğer ülkelerdeki distribütörlerinin bunu garanti süresi dolduktan sonra bile "iyi niyet garantisi" adı altında ücretsiz onardıklarını/değiştirdiklerini ama ülkemizde malum firmanın garanti dahilindeki araçlarda meydana gelen arızaları dahi kullanıcı hatası olarak yorumlayıp kerizleri şöğüşlediklerini bilmeyen insanların yaşadığı, tonla emsali bulunan rezalet.

    bu kadar cahil, kulaktan dolma bilgiyle hareket eden, araştırmadan öğrenmeden bu kadar uzak insanların başına böyle şeylerin gelmesi normal.

    (bkz: tok kapı sesi)
  • dsg şanzumanı savunmuyorum yapısı gereği arıza çıkarmaya müsait ama aracınızı nasıl kullandığınızın da önemi var bu noktada.yılda 1 değişen kavramayı ilk defa duyuyorum.yağ veya filtre değil ki bu her sene değişsin.
  • uzun bir rezalet yazısı olmuş, gözle taramak bile yoruyor, özet geçelim lütfen.

    dsg şanzıman sisteminin kronik sorunlarından öte bence bir servis ayıbıdır.

    sen bir sorunla gelen müşterine sorunu çözdüğünü söyleyip aracını teslim ediyorsun, aynı sorun tekrar ettiğinde geçen sefer çözüm bulmuşuz biz görevimizi yaptık diyorsun.

    sorun tekrarladığına göre demek ki bulduğun çözüm yeterli değil.

    diğer servisin de bunu savunması gösteriyor ki, bence bu araçları alırken dikkat edilmesi gereken nokta "kronik dsg şanzıman" (bkz: 4 kasım 2015 dsg şanzıman davası) sorunundan öte "kronik doğuş otomotiv servis sorunu" (bkz: dogus otomotiv) olmalıdır.
  • okumadım, işin içinde doğuş varsa müşteri haklıdır.

    -2 kat para verip yetkili serviste bakım yaptırırsın, bitme emaresi göstermeyen akü, bakım sırasında bir boklar yaptıkları için 1 gün sonra biter, 50 ah aküye 750 lira isterler. "siz bakımda ölçmediniz mi kardeşim tik var burada, sonuçları gösterin" derim, kem küm ederler.

    -uzatılmış garanti yapılmıştır, araçta problem çıkar. illa hardcopy kağıt görmek isterler, vdf sigorta şirketi de doğuşun olmasına rağmen kloz görüntülemek için seni uğraştırırlar. bu uğraşma sırasında "bakın garanti süresi dolacak" diye uyardığımda geldiğiniz gün önemli demelerine rağmen a hafta sonra "aa garantiniz bitmiş" diyebilirler.

    -klima ızgarasına 450 tl, ayna led lambasına 150 tl değer biçerler.

    -sunroof'tan ses gelince senelik bakım yapmanız lazım derler, 150 tl verirsin gres yağı sürerler. ses azalır ama geçmez ve artık umursamazsın. bir sonraki bakımda ses geliyor dediğinde yine bakım yapalım derler. bakımla ses geçmiyor desen de bakımsız sunroof'a bir müdahele yapılamazmış, araya 150 tl sıkışmış filan.

    5 dakikada 5 seneyi özetledim galiba.
  • doğuş otomotivin önüne gelip "aha domaldım gelin beni sikin" diye bağıran yüzbinler var türkiye'de.
    şaşırmadım.

    (bkz: ferit şahenk)
  • klasik dsg rezaletidir. dikkatli kullanın arkadaşlar.
  • çok uzun diyenler için özet

    adam araba alıyor. bir ay sonra arabada parça değişiyor düzelmiyor.
    bir yılın sonunda aynı parça değişiyor yine düzelmiyor.
    ikinci yılında parçanın başka bir bölümü değişiyor yine düzelmiyor.
    adamda doğuş otomotivi aramış. doğuş otomotiv herzamanki gibi olayı kapatmış.

    bana göre ise de,
    ama ben kullanımla ilgili bu kadar da hata olacağına inanmıyorum. otomatik şanzımandan bahsediliyor sonuçta ne kadar kötü kullanılabilir ki. bununla birlikte hepimiz istanbul trafiğini biliyoruz dur kalk ilerleyen bir trafik. nasıl farklı bir kullanım olacak ki başkalarında bozulmayan parça bu arabada senede bir değişsin.

    doğuş otomotiv konusunda yazar sanırım ilk defa böyle bir şey ile karşılaşmış. araçta bir sorun çıkması durumunda doğuş otomotiv hiç yardımcı olmadığı gibi olayların da üzerini kapatmayı tercih ediyor.
    bu kadar bir müşteri kitlesi olmasının rahatlığı olacağına bu müşteri kitlesine daha düzgün hizmet vermeliyim demesi çok daha güzel olurdu.
  • burada kullanıcıda da sorun var, bir aylık araba problem yaratıyor. bazı parçalar değişiyor ve birkaç ay sonra tekrar problem yaratıyor ama yıllık/periyodik bakıma kadar bekleniyor. bundan sonra da yine bir sonraki bakım bekleniyor. 2 yıllık süre içerisinde araç neredeyse 15-16 ay problemli kullanılıyor.

    kardeşim tonla para verip araç alıyorsun bunu peşine ne kadar sık düşersen o kadar iyidir. eğer ilk bir yıl içerisinde 3 defa aynı sorundan aracı götürüp çözüm bulamasaydınız aracın iadesine kadar ulaşabilecek bir süreç başlayabilirdi.

    araçta kronik sorun var, servis saçma geri dönüşler yapmış sorunu çözememiş evet ama sen neden bekliyorsun ve bozuk araba kullanıyorsun.

    bakın şanzıman problemleri önemlidir. çünkü kaza riski doğurabilecek durumlar yaratabilir. yolda kalır rezil olursun bunu bırak, sol şeritle süratli giderken şanzımanı kitleyip öylece durur hıza birden düşebilirsin.

    sıfır araç almışsın sorun var bir gün bekleme götür servise çözümü için uğraş.
  • adam sorun çıkmayacak demiyor, ama çıkan sorun için de 4 kere aynı parçayı değiştirmenin yanlışlığını belirtiyor. demek ki sorun başka yerde diyor. ya da bu araçta bir sorun var gibi duruyor diyor.
    öyle bir yazmış ki üstteki arkadaş, sanırsın araba hararet yaptı ve rezaleti yazan buna bozuluyor. adam dört keredir şanzıman içerisinde parça değişitiriyor aynı sorun için.

    mahkeme süreçlerine hiç değinmiyorum zaten. doğuş oto da bunu bildiği için olsa gerek hiç oralı bile olmuyor.
  • doğuş'u doğmamışı, her markası rezalettir servisin.
    ömrü bu kadardır;
    satış öncesi ve sonrası 1 saat.
hesabın var mı? giriş yap