• kısaca d.ream olarak adlandırılan doğuş holding iştiraki. adına ve kısaltmasına yandığımın tuhafı!

    nusr-et
    lacivert
    kiva
    emporio armani ristorante ve
    kahve dünyası'na para yatırmışlar!
  • gün itibariyle go mongo'yu da mekanları arasına katmış şirket. şubat 2012'de kurulan bir şirkete göre pazarda gayet hızlı ve agresif bir şekilde büyümektedirler. bu durumu star tv, şahenk'lere uğurlu geldi onu satın aldıktan sonra işleri iyice açıldı diye yorumluyorum(!)
  • yanlis bir strateji ile yola ciktiklarini dusunuyorum. aslinda stratejilerinin hedefledikleri musteri kitlesinde uygulanabilmesi cok zor. ortak yonetim stratejisi mantikli olabilir ama markalarin hepsi ayri ilgi isteyen ve sistemlerden cok kisilere bagli. bu donusumu gerceklestirebilirler ama o zaman marka kalir mi emin degilim. turkiyenin 100 yildir olusturdugu restoran veya eglence markalarindan hangileri ikinci ucuncu kusaklarda buyumus veya subelesebilmis. tek yolu hizlica satin almalarla buyuyup sonra kisa sure icinde baskasina satmalari veya halka arz.
  • zuma ve roka restoran markalarının sahibi olan azumi group'unda yüzde 50'sine ortak olmuşlar bugün. çok agresif büyüyorlar.
  • şimdi de mezzaluna'yı lüplemişler.

    virüs gibiler maşallah!
  • bugün itibariyle beynime satır satır yazdığım listedeki restorantların sahibi grup. bi kahve dünyası bi de kitchenette vardı gittiğim gerçi ama olsun. artık sikseler gitmem!

    p.s: umbertouyardı, kahve dünyasını alamamışlar.
  • kahve dünyası altınkılıç altınmarka diye geçen firmalara ait. o dönem doğuş grubu ile bir ilgisi olmadığını çalışan müdüründen dinledim. teklif edilmiş ama öyle bir niyetlerinin olmadığını üstüne basa basa söylemişler. zira bu firma türkiyenin en büyük kakao üreticisi ve dağıtımcısı.

    gezi olayları sırasında starbucks roberts cafe ve türevleri kapalıyken. taksim'de osmanbey bölgesi şubeleri gece gündüz açık olup ihtiyacı olana ücretsiz su ve kahve servisi yapmışlığı vardır. biline.

    doğuş grubu adeta öğütücü gibi önüne çıkanı yemeye çalışıyor. tekel olmak istiyor ama olamıyor ona sıra gelmiyor. malum olaylardan anlaşılacağı üzere işleri tıkırında bir grup ama çok sürmez bu yükseliş diye düşünüyorum.
  • günaydın satın almasından sonra yaklaşık 200 civarında lokasyona sahip olan doğuş grubu iştirakidir. şemsiyesi altında 60 civarında markayı barındırmaktalar.
    15-20 lokasyon haricinde tüm restoranları zarar yazmaktadır. tamamen grubun finansal desteği ve gücü ile ayakta duruyorlar. operasyonel olarak muhteşem saçmalıklara ve iş bilmezliklere imza atmıştırlar.

    kimdi hatırlamıyorum fakat tv de bir futbol klübü yöneticisi demişti ki "bazı sektörleri, şirketleri ne kadar kurumsallaştırmaya çalışırsanız çalışın; bu tam anlamıyla başarılı olamıyor. sektörün ve yapılan işin o amatör ruha ihtiyacı var ise bunu 100% başarmak imkansız oluyor"

    bunların durumunu da buna benzetiyorum. kurumsallık diye fazla kasıyorlar gibi geliyor. nyu mezunu çiçeği burnunda operasyon yöneticisi, kendi anlaşabildiği restoran müdürünü bir lokasyonun başına getiriyor. altındaki ilkokul mezunu bile olmayan komi ve ya garsonların dilinden konuşamayan, sadece üstüne raporlama yeteneği olan ve çarkı eninde sonunda bozan elemanlar sayesinde kaybettiklerini geri getirebilecekler mi emin değilim.

    levent veziroğlunun çok iyi anladığı bir şey var ise o da rakamlar. eminim gizlenen dramatik düşüşün o da farkında. ferit'in hırslarını yenmeyi başarabilir ve oyuncağını elinden almayı başarabilirlerse, elden çıkarılması veya şişirilip birine saplanması muhtemel.
  • izmir'de bu yıl sonuna doğru mahall bomonti projesinde eski bira binalarının restore edilmesi ile ile bomonti.ada benzeri bir mekan hayata geçirecek grup.izmir halkı o bölgede bu kadar conconluğu kaldırır mı merakla izleyeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap