• glaxo amblemli kalem, roche armali bloknot sahibi olmak demektir. turk filmlerinde doktorlar varlikli oldugu icin size zengin pici muamelesi yapilir, ama cogu kisi devlet'e calisan bir doktorun maasinin ne kadar oldugunu bilmez. devrik kraliyet ailelerinin surgundeki cocuklarina benzetirim ben biraz doktor cocuklarini.
  • insan altinin degi$me cagi gecmeden kongrelerde misafir oyuncu olur, domates diyemeden mikroskop veya anesteziyoloji ve reanimasyon diyebilirsiniz. n tane e$antiyon e$yaniz olur, ama her birinin bir tarafinda bir ilac ve/veya $irket ismi vardir. cerrah anne/baba sahibi olanlar nobet diye bir kavrami bilirler, hatta bazilari aile fertlerinden biri eksik ya$ar, eger hem anne hem de baba doktorsa en bomba halidir, o zaman yemek masasinda siz latince ogrenene kadar (ister seve seve ister sike sike) konu$ulanlari anlamazsiniz. lisede ve ortaokulda doktor ebeveyn tarafindan yazilan dilekceleri mudur yardimcisina de$ifre etmek zorunda kalirsiniz. hocalarin i$i du$er modeli ara sira kiyak yapilir size. yillar gectikce sigara icmekten kanser ya da sinir harbinden ulser olmu$ anne/babaniz olur. siz yine de doktor cocuklarina "memocum keyifler nasil" diye sorarsaniz, yigitlige bok surdurmemek icin "$ayane" diyeceklerdir.
  • ayrica tip okumak isteyen kisilerin buyuk cogunlugu doktor cocuklarindan olusur.
  • "bilim adamları der ki..." şeklinde başlayan cümlelere çok sık mağruz kalmaya yol açar..
  • gecenin bir vakti acilden gelen telefonlarla uyanmak, telefonu her acisinizda size alo lafindan once "doktor bey, acil bir hasta geldi" denmesi, iv,ex olmak,femur gibi latince sozcukleri ogrenmek, sekeri yukselen hastalara sabah 6 da kac unite kristalize insulin uygulanacagi gibi seyleri bilmektir..

    universite tercihi zamani "tip yazayim mi?" sorularina "deli misin?" diye cevap verilmesini de ekleyelim.. bir doktor cocugu doktor olmussa, ailesinin uyarilarilarina kulaklarini tikayip doktor olmustur..
  • nedense bazi hoduk insanlarda babasi doktor olanlarin doktorluk konusunda bilgisi olması gerektigi gibi bir inani$ vardir ki tamamen ve kulliyen yanli$tir..bu gibi denyolar hasta olduklarinda gelirler ve hangi ilaci almalari gerektigini sorarlar..eger bilemezseniz ""aa senin baban doktor diil mi "gibi abuk bi soruyla kar$ıla$irsiniz*ayrica doktor cocuguysaniz prospektus kelimesini bir cirpida soyleyebilir, hatta "endikasyon" kelimesini icinde barindiran cumleler bile kurabilirsiniz..
  • -baba çok hastayım başım ağrıyor göğsümde yanma var.
    -ben de bu gün bir tramva ameliyatına girdim 8 saat sürdü sen bir aspirin alıver.

    -baba kırmızılıklar çıktı karnımda kaşınıyor nedir bi baksana.
    -otobüs kazası olmuş acil gitmem lazım şimdi sen fazla tatlı yeme alerjidir o.

    -baba kardeşim düştü kolu kanıyor dikiş atılması lazım.
    -bana da bir hasta geldi şimdi inşaattan düşmüş kolu kopmuş siz kompres yapın akşam gelince bakarız artık.
  • anadan babadan gizli gizli alınan virago yla cesme otobanında yapilan kazadan, tanıdık doktor ve personel sayesinde.. daha doorusu ana baba sayesinde olümden dönmek de denebilir buna..
  • doktorluk her yer ve kurumda saygi goren bir meslek oldugu ve isi dusenleri de cok oldugu icin ebeveynlerin harika bir cevresi olmasi sonucu en azindan turkiye'de sirtin yere gelmemesi
  • hasta olmak ebeveynler tarfindan yasaklanmistir, cunku doktor cocugu hasta olmaz. ya da benimkiler eve is getirmeyi sevmiyorlardi da o yuzden teror estirirlerdi.
hesabın var mı? giriş yap