• doktor egosundan daha büyük bir şey varsa eğer, o da güzel sanatlar fakültesi öğrencisinin egosudur.
  • ekşi sözlük yazarı egosuyla yarışır.
  • doctor who'da tanrı kompleksi* şeklinde var olan.

    ek: gregory house'u saymamak da olmaz elbette.

    (bkz: dizi bağımlısı sözlük yazarları)

    ek2: (bkz: doktor egzozu)
  • benim şimdiye kadar gözlemlediğim yalnızca doktorlar ve avukatlar kendilerini tanıtırken sadece isimlerini söylemekle yetinmezler, mutlaka mesleklerini söylerler.
    ben doktor bilmem ne...
    ben avukat bilmem ne...
  • doktorların kişiliklerini ''muhtaç olanlar tarafından egoları pompalanan muhtaç olunan kişiler'' gibi tanımlarla karalamaya çalışan art niyetli insanların son dönemde moda olan takıntılarıdır.

    genelleme yapmadan, kurunun yanında yaşı yakmadan, toptan peşin hükümlü olmadan bir oturun soluklanın.

    temennim şudur ki; bu art niyetli peşin hükümlü doktor düşmanı kimseler hayatları boyunca tek bir dakika bile doktor yüzü görmeden sağlıklı bir yaşam sürerler.
  • kişiliğinin kaldıramayacağı sorumluluk yüklenen herkeste olan egodur. doktorlarda fazla sorumluluk ve ortalama kişilik olunca sık gözlenen bir durum olarak ortaya çıkıyor. zannediyorlar ki kendileri ülkenin en akıllı ve en kutsal kişileri. bu genellemenin çok yoğun bir şekilde gözlenmesinin sebebi bu. sen ergene pompala doktor ol o zaman büyük adam olursun gazını sonra böyle oluyorlar tabi. ne demişler "ben sana doktor olamazsın demedim, insan müsveddesi bile olamazsın dedim."

    tabi kimisi de tüm sorumluluğu ve kişiliği ile istisnaları oluşturuyor. sonra doktorluğu filan bırakanlarda gördüm aralarında. sırf şişkin egolara sahip meslektaşları yüzünden. meydan hep kötülere kalıyor.
  • en basitinden mail adreslerinde, araç plakalarında "dr" ibaresini özellikle kullanmak istemelerinden anlaşılabilcek ego
    .
    doktorasını tamamlamış herhangi bir 4 yıllık fakülte mezunun da "dr" olarak anıldığını hala idrak edemediklerinde ben hayretler içerisinde kalıyorum. kendilerine yeni bir bilumum fors sistemi isim önerim de var;

    "hkm"
  • aşağıdaki başlıkta rahat rahat incelenebilir. savunmanın bile ne şişkin bir egoyla, kendisinden olmayanı nasıl küçümsemeyle yapıldığına dikkat ediniz.

    bi siz okudunuz, aslında biz hep doktor olmak istedik de beceremedik di mi amk! algınızı ve komplekslerinizi s.kiyim!

    (bkz: doktorların kendilerini bir bok sanması)
hesabın var mı? giriş yap