• büyük ihtimalle gelir/statü kompleksi yapmakla veya sağlık konusunda çok titiz birine katlanamamakla son bulacak eylem.
  • avukat kızla evlenmekten iyidir.
  • cok buyuk bi kismi doktor olan erkeklerin yaptigi sey.. hatta bir universite arastirma yapmis bununla ilgili.. yogun is saatleri, sosyal ortam azligi, anlasilamama korkusu vs gibi nedenler aciklanmis..

    uzaktan guzel duruyo be.. iki doktorun evlenmesi sanki yasli bi teyzeymisim gibi heyecanlandiriyo beni.. piril piril derler ya, heh oyle sacma sapan sifatlar kullanasim geliyo bu cocuklar icin..

    doktorlar, doktorlarla evlenin.. sizi sizden baskasi nah ceker.. nah anlar..
  • malum erkek kişimizde doktorsa sorun olmayacak ilişkidir.
  • doktor bir erkek tarafından yapılmalıdır. özür dileyerek bu doktor tayfası genellikle orta-alt gelir tabakasından tahsille sıyrılmaya çalışan bir altyapıdan geldiğinden genel kültürleri genellikle sonradan edinilmiş pekçok unsur taşır ve pekçok şey eğreti durur üzerlerinde.

    biz fen edebiyat, mühendislik mezunları genellikle lise yıllarından itibaren gezmelere tozmalara alemlere koşarken onlar evde tıp fakültesine girmeye çabalayan çocuklar ve kızlardır. genellikle karşı cinsle reel yakınlaşmaları bu yıllarda gerçekleşmez. hemcinsleri ile de kankalık mertebesinde bir paylaşımları olmaz. istisnalardan bahsetmiyorum, mesleğin içinde olan istisnalar ne demek istediğimi zaten anladı.

    yine biz fen edebiyatçılar, mühendisler (makineciler hariç de lan) üniversite yıllarımızı barlarda, kantinlerde, eylemlerde, siyasi arenalarda, öğrenci kulüplerinde, dans kurslarında, üniversite gezilerinde öldürürken sosyal yeteneklerimizi üst düzeylere çıkarırken tıp öğrencileri kütüphanede sabahlarlar bir an önce mezun olabilmek için.

    e şimdi sorarım a dostlar bir fen-edebiyatçı olarak benim hayatın pekçok zevkini tattığım bir gençliğim olmuş, artık felsefe konuşup dumanlanma dönemlerimi çoktan geçmişim, kız 35 yaşındayken alkol alıp “biraaaaağ” diyen ergen tribi yaşıyor lan. nasıl birbirini tamamlayabilirsin? sen artık bir huzur istiyorsun evlilik hayatında, karşındaki ise tüm ilk gençliğini tek bir yönde sosyalleşmeden geçirmiş, tek yönlü bir sosyal çevresi olan, sonradan dünyayı ve yaşamı keşfetmeye çalışan biri. o her ay yeni bir ülke keşfetmek istiyor, sen erasmus yapmışsın, work & travella dolaşmışsın filan bay gelmiş. ticaretin anasını ağlatmışsın ya da özel sektörde yükselmişsin kan akıta akıta bir yerlere gelmişsin kazandığın para rekabetten dolayı kan kokuyor adeta, acımasızlaşmışsın iş hayatının içinde, karşında her ay maaş gününü bekleyen bir devlet memuru var filan. ticari zeka yok, girişimcilik yok, rekabet duygusu yok filan. garip...

    he doktor bir kadınla evlenmek doktor bir erkeğe yakışır zaten genelde de aynı sosyal ortamda oldukları için öyle olur.

    edit: otomatik düzeltme
  • benim de çok istediğim bir evlilik şeklidir. ama durum şu ki, kadın doktorlar kendi meslektaşlarını ya da diş hekimlerini seçiyor, malesef diğer meslekleri ve onların mensuplarını aşağı görüyorlar. elbet ki istisnalar yok değil ama genelde durum bu.

    size ekşide şahit olduğum iki olayı özetlemek isterim:

    1 - sitede doktor bir üye ile yaptığım konuşma da, kadın doktorların izdivaç konusunda bırakın mühendis, öğretmeni pratisyen hekimleri bile aşağı gördüğünü yazdı. bu beni çok şaşırtmıştı.

    2 - sitede tıp doktoru adayı öğrenci bir bayan kardeşime , 1. şıktaki durumu sorduğumda o da doğruladı.

    yani demek istediğim, kadın doktorla evlenmek isteyenlerin de tıp fakültesini bitirmesi şart gibi birşey. o da ülkemiz şartlarında sınavdı, şuydu, buydu derken çok zor hatta imkansız.

    ancak allah'a duamızı asla esirgememek lazım veumudu kaybetmemek lazım. çünkü evlilik kaderdir. ve o kadın doktor kaderinize yüce yaradan tarafından yazıldıysa, karşısında hiçbirşey duramaz ve o olur.

    yasin suresinin 82. ayetinde olduğu gibi. "kün. fe yekün" yani "ol der ve o şey olur"

    rabbim hepmize hayalimizdeki insanla evlenmeyi nasip etsin.
hesabın var mı? giriş yap