• ay maaş da kabul edilmiş ama yasadışı olan bir eylemden dolayı daha fazla kazandığımız söylenmiş.

    iyi bari yeni başlayan mühendis de haftasonları işportacılık,geceleri bekçilik filan yapsın,o da daha fazla kazansın.

    şöyle "muayenehanesinde bi vizite ücreti 400 lira,ne kazanıyor bu doktorlar" ya da işte "bi nöbet tutuyor,700 lira,çarp otuzla,piyyuuuuu,iyi para!" diye dolananlar yok mu..he canım,herkesin muayenehanesi var,herkes ek olarak nöbet tutuyor ve herkes tüm ay boş olduğu için istediği kadar da tutuyor. tekrar da edeyim,çalışmadığınız bir yerde nöbet tutmak yasal değildir,yaygın bir şey de değildir.

    aile hekimliği konusu da, bu yıl ya da gelecek yıl itibariyle sonunda "uzmanlık" statüsüne geçecek,şimdiki yüksek maaşlı kadrolar da bakanlık kadrosu değil,aile hekimliği kadrolarını çabuk doldurmak için bakanlığın sözleşmeyle işe aldığı hekimlerden oluşuyor. güvencesi filan yok,üstüne üstlük o maaşı alıyorsunuz ve aile hekimliğinin kirasından ısıtmasına,temizliğinden malzemesine siz karşılıyorsunuz. o yüzden aile hekimleri bir binada ortak çalışıyor,giderleri paylaşmak için.

    zorunlu edit: ben de yazıyorum karşıdaki bişey yazdı diye ama baya uyduruyormuş o da. "nöbet" dediğim çalışmadığın bir özel hastanede tek gecelik,yasal dayanağı olmayan nöbetler. bunlar senin çalışma koşulların,ücretin vs herşeyin dışındadır,aynen ek iş gibidir. yaygın değildir,tekrar ediyorum yasal da değildir. bir acil hekiminin tuttuğu nöbetler ise onun normal mesaisidir. normal saatlerinde çalışırken hadi bi de nöbet tutayım da ekstra para gelsin gibi bir şey yoktur,gece ya da gündüz diye ekstra ücret ödenmiyor,hastanede çalışan acil hekimleri,genelde eşit ya da kıdeme göre gece nöbetlerini paylaşıyor. bizim istemediğimiz,eleştirdiğimiz,olmasın diye sokaklara döküldüğümüz performans sistemi üzerinden "hasta baktıkça para alıyorsun" argumanıyla suçlanmak da bir ilk oldu ama. limon mu satayım acilde hasta bakmayıp?

    bari bilin neyi eleştirdiğinizi, varsayımlarla nasıl oluyor da koca bir mesleği zan altında bırakıyorsunuz?
  • öğretmen maaşına fazla diyenleri tekrar göz önüne çıkaran maaştır.o maaşını fazla bulduğunuz öğretmenler olmasa kim doktor olacak hayat kurtaracak insanları yetiştirecek orası da muamma.
  • elalemin maaşına yine kafanın takıldığını gördüğümüz bir diğer başlık. ya züğürtler ya da işsizler burada toplanmış..
  • ne kadar yüksek olursa olsun bana batmayandır. öğretmensiz yaşayabilirim, polissiz yaşayabilirim, avukat ve yargı sistemi olmasa bile bir şekilde hayatta kalabilirim fakat tıp bilimi ve doktor olmadan belki yaşarım daha kısa da olsa ama acil müdahale gerektiren durumlarda ya da diğer hastalıklarımda tedavi olamam.
  • bunu hak eden de var dibine kadar haram olsun denecek tipler de.
  • zamanında burada kıyasla çok olduğunu iddia etmiştim.
    sonra çoook sonra düşündümde adamlar sonuna kadar hakediyor lan!
    doktor olmak için nerden baksan 20 yıllarını eğitimle geçiriyorlar ve öyle böyle eğitimle değil baya baya inekleyerek!
    en sonunda 3 tane okuma yazma bilmeyen adam karşılarına geçiyor günde 5 paket sigara içen babamın kanserini iyileştiremedin diye dövüyor bunları ne için? 4-5 bin maaş için ki o da şanslıysan!
    hangi meslekte var lan bu?
    öğretmen olursun kimse çocuğumu niye adamakıllı yetiştiremedin diye dövmez!
    mühendis olursun binam iyi yalıtılmamış diye dövmez!
    turizm okursun müşteriye gülümsemedin diye dayak yemezsin!

    ha diyeceksiniz ki bazıları çok kubuz ve gel beni döv diyor, o da zaten doktorlukla alakalı değil, insanlar sokakta yan baktı diye birbirini bıçaklar bu memlekette.

    demem o ki doktorlar ve askerler bu memlekette parasını sonuna kadar hakediyor. keşke daha çok kazansınlar.

    not: ne doktorum, ne asker! ne doktor yakın akrabam var ne de asker!
  • doktora az para verilen ulkelerdeki hastanelerin durmunu bilmeyen cahillerin hakkinda cenelerini yormasi normaldir. doktor degilim, muhendisim ancak hicbir zaman da doktorlar hakettiginden fazla aliyor diye aklimdan bile gecmedi. hatta hastane olanaklarinin daha da artirilmasi gerekiyor ki kaliteli hizmet sunabilsinler. o stresli isi yapmak herkesin harci degil.
  • türkiye'ye has intorn ve asistanlık evresi ve çilesinden sonra şartlar eşittir maaş denildiğinde sorgulanmaması gereken miktardır
  • hayat kurtaranlar zaten ekstradan şimdi veya daha sonra onun avantalarını görecektir(özele gider, populer olur, profesör olur, bıçak parası ister vesaire) ama bu maaşı alanların çoğu ise hastaları otomatiğe bağlamış araştırma-geliştirme yeteneği zayıf akşam olsada eve gitsem cinsidir.hayat kurtarıcılarına göre maaşları düşük kimi devlet memurlarına göre maaşları yaptıkları işe göre yüksek biledir.(bkz: okuduğu okul sayesinde ekmek yemek)
  • çoktur.
hesabın var mı? giriş yap