• kısmen, ve bazen kuyruk acısı kokusu taşıyan nitelemedir. bu bahsi edenlerin büyük bir kısmı haklıysa da, bir kısmında bir doktordan yenmiş herhangi bir uzuv sancısı olabilmektedir.

    (ha benim sözüm belli bikaç kişiye, hatta belki birine evet... kalanı ile bi ilişkim yok)
  • doktorlarin antipatik geldigi anlasilan tutumlari. kastedilen doktorlarin tıbbi konularda ukalaligi ise bu gayet dogaldir. hayati boyunca belli bir konuda okumus bir insanin o konuda az da olsa ukalalik yapmasi kinanmamalidir. fakulte, aile hayati ve sosyal hayatta doktor adaylarina binbir tane nosyon yuklenmektedir. aslanim kocum sen super bir insansin, sen meleksin, sen cennete gideceksin, once allah sonra doktor vs vs seklindeki bu yuklemelerle doktor adaylari aslinda cok az para kazanacaklari, dunyanin en zor egitimlerinden birini aldiktan sonra tus a girecekleri ( 2000 yilinda tusa 40 bin dr girdi 2 bini kazandi), nobette sabaha kadar kosusturmanin ardindan obur gun calismaya devam edecekleri, tum meslekler icinde en fazla calisan olmasina karsin entel dantel bes para etmez insanlarin abuk subuk suclamalarina maruz kalacaklari unutturulmaya calisilir.yok kastedilen doktorlarin herhangi bir konuda ukalaligi ise tabi ki butun genellemeler yanlistir ya da bir kuyruk acisi durumu soz konusudur.
  • köylüsünden farklı olduğunu gösterme güdüsüdür. bu ukalalığı yapmasa paralı yatılı okuyup farklılaştığı köylüsü belki de napıyon emmoğlu milletin gotünü mü parmaklıyon diyebilir ki bu pek de havalı olmaz. bizim yeminimiz var savunmasını da karateci yeminine saygı duyan ergenlerden başkası siklemeyecektir.
  • her doktorda yoktur, ama meslektaşının hastaya verdiği aynı fonksiyonu gören ilaçı değiştirenleri oldum olası ukalalık bulurum.
  • hepsi olmasa da var maalesef böyleleri
  • (bkz: #107719861) bu arkadaş cinsel isteklerini dışa vurmuş olsa da doktor ukalaligi maalesef söz konusudur hele ki üniversite hastanelerinde yanlarında tıp fakültesi öğrencileri varsa bu durum hat safhadadir
  • engelli kardeşimin bez raporunu aldım gittim sağlık ocağına, reçete yazılması gerekiyor, doktor bey gülerek şöyle buyurdular: "ali, sen mısın?" ben de, "ali'ye benzer bir halim mı var?" diye cevaplayınca rahatladı. ciddi anlamda benim birseyim yok bu toplum okumusundan cahiline kadar hasta, buna kesinlikle ikna oldum.
  • mediokrlara ukalalık gibi gelen, aslında kapsamlı bilgi birikimine ve klinik tecrübeye dayanan, dikkatli tıbbi görüş ve yorum gücüdür.
  • bu ülkenin en büyük sorunu , bir yere gelen insanların kendini bir bok zannetmesidir. şuan genetik öğrencisiyim okulum bittikten sonra 2 veya 3 yıl amerika da veya kanada da aldığım eğitim ile tıp doktoru unvanı alıyorum. ama bunlar gibi asla olmak istemiyorum. insanlarin hastalık gibi durumlarda nasıl çaresiz olduklarını biliyorum ve hissediyorum. birisi sizin bu şekilde olduğunu gördüğünüz de , bu şekil size davranması çok sinir bozucu.

    not : aşağıda bir arkadaş beni eleştirmiş , ben elimden geldiği kadar herkese yardımcı oluyorum. bilgim varsa paylaşıyorum , insan gibi yaklaşım gösteriyorum , çünkü insan olmak bunu gerektirir , insanları hayvan gibi davranmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap