• cocuklarin, cinsiyetlerini ke$fetmeleri adina gercekle$tirdikleri onemli eylemlerden biridir.
  • tip fakulteleri hastanelerinde ozellikle acil servislerde internlerin ve asistanlarin oynadiklari oyundur. baslica kurallari hastalari asagilamak, kendilerine hoca diye hitap edilmesini saglamak, bi bok bilmeden atip tutmak, kucuk daglari ben yarattim havasinda kasim kasim kasilmaktir.
  • memeleketimizde 40 civarinda tip fakultesi oldugu varsayildiginda ve bu kadar fakultede yeterli egitimi verebilecek ogretim uyesi olup olmadigi dusunuldugunda; muhtemelen, bazi sahici doktorlar tarafindan gercek hayatta da gorevlerini yerine getirmeye calisirken gerceklestirilen eylem.
  • vaktinde gerçek doktorlar gözetiminde doktorluğun artısı eksisi çocuklara öğretilerek oynanmış olsa bugün doktor olan bir çok insanı doktor olmaktan vazgeçirebilecek oyun.
  • got igne yapmak di$inda bir atraksiyonu bulunmayan oyun.
  • (bkz: evcilik)
  • ahmet: lütfen soyunun
    ayşe: şimdi napiim?
    ahmet: bir dakka ben de soyunayım
    ayşe: ama dr. bey sadece beni muayene etmeyecek misiniz
    ahmet: ama olur mu, muayene sırasında hareket serbestliği ilkesini unutmayınız
  • türkçe bilen herkesin bu kelimenin ne anlama geldiğini ve bütün insanların çocukken bu oyunu oynamasına karşın türk dil kurumunun sözlüğünde yer almayan kelime.
  • doktorculuk falan değil sapıkça bi oyundu bu. hasta velet kapı önünde bekler, beyaz önlük giymiş doktor velet de odadaki masasında sandalyede oturur, önüne koyduğu ilaç kutuları ve derecelerle de doktor tribine girerdi. sonra "sıradakiiii" diye bağırıp arkadaşını içeri çağırırdı. hasta yatağa yatırılırdı ki; ben bu hastanın erkek olduğunu hiç görmedim; ve kontrol edilip iğne olması gerektiğine karar verilirdi ki; ben bu iğnelerin hiç koldan yapıldığını falan da görmedim. kız velet de çaresiz iğne olurdu poposundan, hasta ya. sonra oyunun oynanış amacına geçilir ve hastaya yarım saat iğne yapılırdı. sonra hasta iyileşir ve çıkardı. sonra sıradakiiii gelirdi. bu sıradakiler de hep bademcik şişmesinden dolayı penicilin olacaktı tabiki. ara sıra nezle olan falan oluyordu, ama nezle hikayeydi; onunda iğne olması lazımdı.
    yani böyleydi bu oyun. ya da ben böyle oynardım. bu arada hiç acıtmadan iğne yaptığımı belirtir, bayan yazarlara selam ederim.
  • çocukken oynadığımız ve genelde grubun en güzel kızının hasta, en fırlama çocuğun doktor ve kalan saflarında gereksiz yardımcı oldukları oyun. şimdilerde pek oynandığını sanmıyorum.
hesabın var mı? giriş yap