• devlet hastanesi doktorunun gerçekleştirdiği hadise.

    mevzu basit, annem bulaşık yıkarken kavanozun kırılması sonucu çok derin bir şekilde elini kesiyor. hemen acile gidiyorlar, durum acilde anlaşılıyor ki sinir minir kalmamış, ameliyatlık bir durum söz konusu. ama diyorlar ki önce ortopedi doktoru görsün. başlıyoruz beklemeye, saat 12'de öğlen yemeğine çıktığı için beyimiz, bir bok yiyemiyoruz beklemekten başka. normalde saat 13'te gelmesi gerekiyormuş ama cuma namazına gittiği için, 13:30da gelecekmiş. hala gelecek.

    bu memlekette din kullanılarak insanlar mağdur edildiği sürece bir sik olmayacak. sorsan mesleği de kutsal, ama 70 yasında bir kadını ameliyatlık elle kan içinde tutmak günah değil.

    insanın en çok zoruna giden de bunlardan medet umuyor hale gelmemiz. allah belanızı versin.

    edit: fiziki ihtiyaçlarla manevi ihtiyaçları karıştıran arkadaşlar umarım su an bulundugum duruma düşmezler. amk yerinde sanki yemek yemeye gitti diye eleştirmişim adamı, ölüm kalım meselesi de olabilirdi ki su an zaten kadının sinirlerinin hasar gördüğünü falan söylüyor asistan. bu kadar kritik bir durumda ben kimsenin manevi ihtiyacını bekleyemem.

    edit 2: kişi ve kurum ismi kaldırıldı.

    son edit: arkadaşlar, 33 yaşındayım. bugüne kadar hiçbir zaman doktor, öğretmen vs. gibi kutsal gördüğüm meslekleri eleştirmedim ya da anlamadan dinlemeden yargılamadım. insanın canı yanınca anlıyor durumu, bakın çok basit bir olaydan bahsediyorum, herkesin başına gelebilecek bir ev kazası ve dikiş atılması için 2 saat hastanede bekledik. sistem şu, 3 tane ortopedist var, 2si görevinin başında o anda ama acilden yönlendirilen doktor yok. bize de başka kimse bakmıyor acilden yönlendirdikleri için. kaldı ki acilden yönlendirilen en az 7-8 hasta daha var. birinin kolu kırık, birinin bacagı kırık vs. şimdi hal böyleyken yemek molasından sonra doktoru beklemek en doğal hakkımız. molasını kullanmasın demiyorum asla, kullansın, yemegini de yesin ne yaparsa yapsın ama saat 13'de bitiyorsa molası, işinin başına dönsün, zira yaptıgı iş acil hastalara bakmak. bakın orada namaz kılarken, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. şahsi değil genel düşünüyorum, ben bir doktor olsam, bana göre iyileştirmek, hastaların derdine deva olmak en güzel ibadet.

    allah'a şükür annem iyi, yukarıda da yazdıgım gibi yine aynı doktor sayesinde iyileşti. ama sistemdeki saçmalık artık can yakmaya basladı. tek dikkat çekmek istediğim nokta bu.

    iyi dilekler için sağolun. sağlıklı günler herkese.
  • sorumsuz bir doktor davranisi. nalbur dukkani mi lan bu, cumaya gitmek icin isini birakiyorsun. cok namaz meraklisiysan imam olaydin.

    edit: itiraf edelim, mesele yasal hak veya temel hak ve özgürlükler meselesi değil. doktorluk mesleğini hiçbir meslekle kıyaslayamazsınız. insan hayatı kurtarmak bakkalda ciklet satmak veya atölyede kumaş dikmekle aynı kategoride görülemez. doktorluk mesleklerüstü bir mevkiidir. bu ulvi görevi yapan her doktor bunun bilincinde olmalıdır. açık söyleyeyim ruhani - manevi inanışları olan bir doktora muayene olduğumda hep teşhislerine kuşkuyla yaklaşırım. zira tecrübesinin yetmediği bir noktada mutlaka kaderci bir davranış sergileme ihtimali mümkündür. onun doktor olmasını sağlayan zeka ortadoğu masallarına inanmasına izin vermemeli. veriyorsa bir yerde bir sorun var demektir. sözgelimi bir beyin cerrahının cennet ve cehenneme inanıyor oluşu kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. veya bir onkoloğun havva nın ademin kaburga kemiğinden yaratılmış olduğuna inanması kesinlikle şaşkınlık verici, dahası tüyler ürperticidir! insanlık tarihi boyunca bilim her seferinde dinle karşı karşıya kalmıştır. nedeni basittir. dinin olduğu yerde bilim, bilimin olduğu yerde din olmaz çünkü. kişi tıp fakültesine adımını atar atmaz dinle hesaplaşmaya başlamıştır artık. mezun olup diplomasını aldığında kendini tamamen bilime teslim eder ve beynini semavi tortulardan arındırır. en azından böyle olmalıdır.
  • boklu değneğin ucu kendisine değdiği zaman ortalığı ayağa kaldırmaya çalışmak.

    el kesiğinin kanı durdurulmuş veya kendi durmuştur büyük ihtimalle zaten.
    ölüm kalımlık birşey olsa ona göre davranılır.
    çeşitli bahanelerinizle insanların namazına giyimine bok atmaya çalışmayı kesin artık.

    ölüm kalımlık bişey olsa doktor aranırdı ve o aramayı alan doktor namazını hastasının önüne almazdı.

    götünüzü sinek ıssırsa da aynı tepkiyi verecektiniz merak etmeyin
  • doğal bir olay.
    abartmaya gerek yok.
    sakinleşince geçer. acil doktoru başkadır, konsultasyon istenen uzman doktor başka.
    söz konusu edilen kişi de acil doktoru değil. konsültasyon istenen bir ortopedi uzmanı.
    adam müneccim bilmem neyi mi yemiş cuma vakti acillik hasta geleceğini bilsin.
    ortopedide belki de 100 de 1 denk gelecek bir olay.

    (ekleme: konsültan doktor o an ulaşılamayacak durumdaysa düzenlenen görevlendirme cetvelinde vs sıradaki hekime ulaşılır diyor yönetmelik.
    anlaşılan servistekiler de bir bok bilmediğinden veya topa girmek istemediklerinden konsultasyon istenen serviste konsultaston verebilecek başka doktor varken illa o günkü icapçı doktoru bekleterek yanlış yapmış olabilirler.
    burası servis personel bilgisiyle alakalı artık.)

    adam acile gider doktor bulamazsa haklıdır biz de hak veririz ama söz konusu olan doktor acil doktoru değil.

    ekleme: .ik kafalı soğan askeri, okuduğunu anlamıyorsun, hastane işleyişinden habersizsin bak yazdık oraya; cumaya giden kişi acil doktoru değil. acilden konsültasyon istenmek durumunda kalınan bir ortopedi uzmanı.

    ekleme 2 : yasal izin falan filan diye atıp tutanlara hatırlatma : genelge ile kamu personeli cuma namazı vakti izinlidir. o vakitte gider namaz kılar veya gider kafayı çeker oda onun meşrebine kalmış.
  • öğle tatiline denk gelir, gitmiştir. normaldir. *
  • çoğu özel ve devlet kurumunda erkekler cumaya gidebiliyor. bu inanç ve ibadet özgürlüğüdür. cuma saati orda müdahale edebilecek bir kadın doktor, hemşire vs yoksa bişey diyemem tabi.

    herif cuma saati senin annenin elinin kesileceğini nerden bilsin. zaten ilgili doktor acil doktoru da değil. evet kötü bir durum, evet annen söz konusu olduğu için sağlıklı düşünememen normal.

    ama her boku da buraya yazmayın kardeşim ya. annen doktor beklerken buraya entry yetiştirmek de ne bileyim. git başhekime şikayet et yani.

    edit: düzeltme ve ekleme
  • gayet normal olay. anormal olan cumaya gitti diye doktora beddua etmek sanırım.
  • doktor 1 saat yemek mi yer? ayıptır ortopedi doktoru hemde. tuvalete falan da gidiyordur kesin bu terbiyesiz doktor.

    beyler sakin olup, cuma yerine o anda başka bir iş nedeniyle de orada bulunamayabileceğini düşünürsek belki dine saldırmayı bırakıp, biraz ilerleyebiliriz belki.

    geçmiş olsun bu arada.
  • hipokranamaz yemininde geçiyor, ne sandın!?
  • sen gitmezsen ben gitmezsem nasıl dolacak camiiler.
    üzücü bir olay maalesef. ama burası türkiye.
hesabın var mı? giriş yap