• 10 kasım haricinde yapılması caiz olan fakat o ozel gunde sadece kendini bilmez birkac insan tarafından gerceklestirilebilecek olan eylem.
  • maalesef seneler gectikce cogu yerde, 9 u 5 gece herkes yururken durmak haline donustugunu aciyla gozlemledigim eylem.
  • belki bu vatanın bu hissiyatın parçası olmamak ve bunu belki umursamamak!

    yürüyen yolunda kimseyi iplemeden yürüyebilir. öyle hale geldikki trendeki kapkaççılara "hey ne yapıyorsun!" diyemedikten sonra bırakın ataya saygı duruşunu. insanlar fransız olur iranlı olur yahudi olur. atayı sever sevmez. unutulmaması gereken o da bir insandı ve herkes gibi öldü. öyle bir düzen getirmek istediki kendisi bile eleştirilebilsin! ama atam dön bak senin ölüm yıldönümünde biri durmadı yürüdü diye neler deniyor.

    siz hala totemciliğime inanıyorsunuz. atam ölmüş üzülüyorum ama bunu yolun ortasında çakılmakla veya durmayana laf sokmakla ne gibi bir alakası var allah belamı versin çözemiyorum...

    öyle sığ insanlar varki önünü göremediği halde millete iran'ı tarif ediyor!
  • kalıplaşmış hatta gelenekleşmiş öğretilerin bir gitirisi olarak halk tarafından kınanmaya yol açacak faliyet.
    10 kasımda 9 u 5 geçe sadece bir dakika için hareketsiz durmaktan ziyade, siren sesleri altındaki ölüm sessizliğini dinlemekten ziyade, sirenler olmadan da atayı hatırlamak, anmaktır saygı. başı dimdik ama hareketsiz durmaktansa başı önünde yürümektir saygı. her ne kadar bugün bu eylem çok farklı ve zararlı amaç ve anlamlar altında yapılıyor olsa da, asıl yapılması gereken hareket budur.
    saygı duruşunda durmak ve saygı duymak fiilleri şüphesiz birbirinden çok farklıdır. halk onu mecbur ettiği için duran ve dikilen değil, atanın dünya görüşünü anlamaya çalışan, verilen kuru öğretinin ötesine geçmeye ve atanın kendisini anlamaya çalışandır asıl saygı duyan. varsın o da yürüsün.
  • doğru veya yanlış, iyi veya kötü olsa da farketmeyecek bir şekilde insanların istediğine saygı duyup istemediğine saygı duymama var efendim bu civarda. çözülecek milyonlarca sorun varken fotoğrafın kenarında hiçbir kazanç getirmeyecek ince bir ayrıntıyla uğraşmanın mantığını bulamıyorum ben. ve kimse kusura bakmasın ama, şimdi ben burda kalkıp "zil çalınca salyası akmayan bizden değildir" mantığına benzetmek istiyorum efendim. 70 milyon insanın koşullanmış saygısındansa, 70 bin kişinin içten gelen saygısını tercih ederdim ben olsam.
  • atatürk'ün "zaten 10 kasım 1938'den beri bıraktığım noktada duruyorsunuz. günde bir dakka yürümüşsünüz, durmuşsunuz banane" diye yorumlama ihtimali yüksek olan davranış biçimi.
  • düpedüz bir siyasi duruş olmayabilir.
    bunu yapan kişiler hayatları boyunca siyasi eylemde bulunmamış, hatta böyle bir şeyi hiç düşünmemiş de olabilirler.
    bu insanlar atatürk'ü ve onun temsil ettiği değerleri sizin kadar, belki sizden daha çok da seviyor olabilirler.
    ama belki onlar için saygı göstermek, saygıyı "göstermek" değildir. o yüzden o sırada durmamış tüm insanları aynı kefeye koymak hata olabilir.
  • - abi nasıl olur ya? böyle bir adam saygıyı da mı haketmiyor?
    -- lan salak. sana saygıyı haketmiyor demiyolar mankafa.
    - e ne diyolar peki?
    -- herkes saygı "göstermek", ya da "saygı" göstermek zorunda değil. buna karışacak yetkin yok diyorlar.
    - yani?
    -- yanisi şu; sanane yarraam. sen saygı gösteriyosun, ben gösteriyorum... başkasını zorla bir kılıfa mı sokmaya çalışıyosun?
    - tamam abi anladım da neden saygı göstermiyolar ya?
    -- bak ya... yok babam yok. gittim ben, kaçtım hadi eyvallah. sen de bu arada bir türkçe sözlük bulup saygı kelimesine bakıver. dingo seni ya. dingooo
hesabın var mı? giriş yap