• devlete çöreklenen dincilerin kandırdığı devlet büyükleri mi dersin, faiz haram, biz kar payı vereceğiz diyip topladıkları yardımları cukkalayan cemaatler mi dersin, internet sitesinden çiftlik kurup keriz silkeleyen mi dersin, jet-fadıllar mı dersin, saadet zincirleri mi dersin?

    arkadaşlar, genetik bir şey olabilir mi bu? bir toplum hiç mi akıllanmaz lan?
  • "muhafazakarlar neyi muhafaza ederler?" diye bir soru vardır. bizimkiler de dolandırılma kapasitelerini muhafaza ediyorlar. har kaşıkla veren tencereyle geri alıyor ama haberleri yok.
  • tamamen küçük hesapları kurnazlık saymaktan kaynaklanıyor,sonsuz bir ahlaki çöküş var memlekette,kendi 1 kuruşluk menfaati için başkasını 100 lira zarara sokmaktan çekinmeyen insanların ülkesi olduk maalesef
  • bir şeylerden yoksun olan türk insanıdır. gerçi tüm dünyada oluyor bu işler. ama başlık türk insanı dediği için bu tanımı girdim.

    mesela parası çok azdır kişinin. elindekiyle yetinmesini bilmiyordur. şu kadar para vereceksin, bu kadar paran olacak diyen biri çıkar karşısına. düşünmeden, sorgulamadan atlar. sonuç olarak elindekinden de olur.

    sevgilisi, eşi yoktur. sevgiye açtır. daha karşısındakini görmeden bile iki üç güzel söze inanır. karşıdaki insanın türlü yalanlarını görmez. çevresindeki uyaran aklı başındaki insanlara “o öyle biri değil” der. ulan ne kadar tanıyorsun dersin. “o çok dürüst, ben inanıyorum” der. sonuç olarak hem maddi hem de manevi(ki bu kısmı daha acı vericidir) zarara uğrar.

    özgürlüğü yoktur kişinin. özgür olmak için özgürlük satan dolandırıcılara itibar eder.
    ailesinden sıkılmıştır genç kızımız. artık özgür olmak istiyorum der. internette tanıştığı ipsiz sapsız bir adama kaçar. sonucunda ya terkedilir ya da ömrünün sonuna kadar o itin dayaklarına, küfürlerine maruz kalır. sonuç olarak hayatı kararır.

    örnekler çoğaltılabilir, detaylandırılabilir ama işin özende yoksunluk vardır, elindeki güzelliklerle yetinememe durumu vardır. ama akıllı insanlarız. aklımızı kullanmamız lazım. her hıyarım var diyene bir avuç tuzla koşmamayı öğrenmemiz lazım. yoksa daha çok sahte şirketlerle paralar dolandırılır, sahte hesaplarla hayatlar karartılır, sahte aşklarla yarı yolda kalınır.
hesabın var mı? giriş yap