• üst edit: iş bu başlık; her girdiği işletmeye önce vergi levhası kontrolü yapmayı unutmayan vatandaşlar için açılmamıştır.

    bu ara instagram veya herhangi bir yerden, sipariş verip dolandırılan insan doldu ortalık.

    peki bu insanlarla neden dalga geçiyorsunuz kardeşim? bu insanlar, birine güvenmek istemiş olamazlar mı ?
    sen bu insana güleceğine, dolandıranın bulunmasına yardım etsene.

    son sözüm sana dolandırıcı; inşallah, ölün de dirinde o paranın hayrını göremez.

    edit: yahu entrylere bakıyorum, yine herkes eee dolandırılacak kadar salak mısın bilmem ne yazmış. arkadaşlar şunu bir kere kabul etmeniz lazım, hakkı olmayan parayı kimse alamaz. herkes hakkıyla çalışacak, onu yiyecek.
    trafikte kırmızı ışıkta geçmek suç mu? suç. eee ama yol boştu demek gibi bir şey sizin dediğiniz.bunlara göz yuma yuma siz sıçtınız ağzımıza.

    edit2: yani 500 tl’lik ürünü 50 liraya
    almaya kalkışandan bahsetmiyorum. ama normal değerinde satıp, hıyar gönderen de var. bunlara kargo şirketleri de çanak tutmakta. gönderene ulaşmaman için elinden geleni yapıyorlar.
  • siz de dolandirilmayin amk.
    dolandirildiysan da niye soyluyorsun. insan hic alnına enayi yazip gezer mi
  • bu kişi arkadaşımsa başlarda destek amaçlı dalga geçmeyeceğim ama sonradan dalganın içinden geçeceğim eylem
  • çok da garip karşılanmaması gereken eylem.

    --- spoiler ---
    bu ara instagram veya herhangi bir yerden, sipariş verip dolandırılan insan doldu ortalık.
    --- spoiler ---

    sorun da bu işte. alışveriş yapacak kişi hiç mi "acaba" demiyor? önünde bu kadar dolandırılan insan örneği varken hâlâ gidip ismini ilk kez duyduğu saçma sapan sitelerden alışveriş yaparsa tabii dalga geçilir.
  • kolay para kazanırken dolandırıldıysa eğer hem dalga geçerim hem de küfür ederim... hak etmiştir kesinlikle!
  • bu ülkede 5 kavanoz bala 100 lira verip "bu bal sahte! dolandırıldım" diye feryat eden adam var. akıl ve mantığını kullanamıyorsan insanlar da seninle dalga geçer. her olay için geçerli değil tabi ki bu. aklın devre dışı kaldığı alışverişler vardır. onları kastediyorum.

    penis büyütücü siparişi verip kendisine büyüteç gönderilen adam da dolandırıldım demesin mesela.
  • tamam kimseyle dalga geçtiğimiz yok. ama eyfel kulesini iki defa hurdacılara satan adamı epey takdir etmişliğim var.
  • “çiftlik bank mağdurları” isimli bir facebook sayfasındayım ilk çıktığından beri. insanların troll için geldiğini anlayan birçok mağdur son zamanlarda çıkış yaptı sayfadan. fakat hala var. o sayfaya bir gelin, neden dalga geçtiğimizi anlarsınız.
  • instagram; bir e-ticaret sitesi, bir online pazar yeri değil. satıcı, sana hiçbir garanti sunmaz ve yaşadığın mağduriyette bir muhatap bulamazsın. tüm bunları es geçip resmi, faturalı satış yapanları es geçip dolandırılıyorsan dalga geçilmeyi hak ediyorsundur. %90 yağış ihtimali olan bir günde dışarıya şort ve tişörtle çıkıyorsan kendinden başka suçlu da aramayacaksın.

    ayrıca arkadaşlarla aramızda saadet zincirine para kaştıranlarla da dalga geçiyoruz. dünyanın en belirgin dolandırıcılık yöntemine hâlâ para kaptıran dehalar var.
  • ben de geçenlerde hepsiburadadan güneş gözlüğü almıştım. geldi neyse orjinal gibi gözüktü iki gün sonra içime kurt düştü “bi araştırayım qr kodunu okutayım ne çıkacak” dedim. kodu okuttum, okutmaz olaydım bir çocuk şarkısına yönlendirdi :) neyse iyice araştırdım su götürmez şekilde sahte. neyse ki iade ettim paramı da geri aldım. siz siz olun internetten aldığınız şeylerin orjinalliğini kontrol edin :)
hesabın var mı? giriş yap