• son bir iki yıldır var böyle bir hikaye. hükümet yetkilisinden, kahvedeki abiye kadar dolar alan adamı bir vatan haini olarak görmeler, akabinde bu abi üzerinden memleket kurtarmalar falan...

    ben küçük dolar yatırımcısı maaşlı çalışan adamım. paramın yarısı genelde dolardadır. sebebi tl'nin erimesi ihtimalinde birikimimi hedge etme isteğidir. ne demek istediğimi de anlatayım; bir bilgisayar, tv, hatta ayakkabı alırken onun bedeli dolarla korreledir. ben paramı dolara yatırarak bu mallarda tl faiz oranından büyük bir artış olması durumunda gelecekte yapacağım harcamadan tokat yememi engelliyorum kendi çapımda.

    yoksa dolar yükseldiği zaman orgazm olmuyoruz biz de. sonuçta biz de tl maaş alıyoruz. t0'daki birikimimiz gelecekteki bütün kazançlarımızdan büyük olmadığı sürece sizin gibi ben de fakirleşiyorum, bunu da gayet farkındayım.

    cehaleti gidermek için bir başka noktayı da belirteyim; hane halkının dolar almasının dolar fiyatı üstündeki etkisi son derece minördür. tek başına türkiye'deki hane halkının toplamı kadar işlem hacmi olan/olabilecek fonlar, müesseseler, kişiler var. 10 bin tl dolan alan beyaz yakalı olarak denge noktasına etkimiz son derece düşük yani.

    çomarlar genelde varyasyonel saldırıyor, fetöcü diyor, pkklı diyor. ikisi de değiliz ama, en azından birini seçerseniz toplu hakaret bütünlüğü sağlarsınız, size de bize de kolaylık olur.

    "bir de reis her dolar bozduruyoruz deyince, dekontlarını paylaşan yandaş arkadaşlar var. genelde dolar yüksekken gerçekleşiyor bu işlem. ""genelde"" de her seferinde gerçekleşiyor. e abi sen hani son dolar bozduralım seferberliğinde ülken için bütün dolarını bozdurmuştun. yeni dalgada yeniden vatan kurtaracak doları nereden buldun? bir sonraki dalgada bozduracağın yeni doları nerden buluyorsun?

    en son yamulmuyorsam metro turizm'in sahibi daha güçlü bir türkiye için 3milyon dolarını bozdurmuştu. sormazlar mı adama, bi önceki seferberlikte aklın nerdeydi diye? ya ondan öncekinde...."
  • doları bu hale getirenleri yaftalamaktan daha mantıksızdır. paramızın, maaşımızın değeri düştü. bari değerini koruyalım hatta mümkünse kara geçelim istiyoruz.

    hükümetin arkasındaki büyük milyarder iş adamları bağışlasın mal varlığının bir kısmını.

    vergi koyulan biz, ezilen biz, fakirleştirilen işsiz bırakılan biz; bir kriz anında savaş anında fedakarlık yapılması beklenen yine biz. hasirelee
hesabın var mı? giriş yap