• bankaların yapacağı küçük bir yazılımla mümkün olabilir gibi geldi bana.

    ör:16 nisan 2018 de 4,01 den 1000$ alan küçük yatırımcı,9 mayıs 2018'de 4,37 den kar yaptığını düşünerek 500$'ını sattı. banka bu iki tarih arasındaki kur farkını hesaplayıp gelir vergisi keser kalan kısmı ise küçük yatırımcıya öder. kur tersine dönerse de bu ticarettir yapacak bir şey yok sineye çekeceksin.

    kesmiş olduğu gelir vergisini de banka yerli ve milli hesaba borç kaydeder.

    4,37 den dolar alan ekşici'de artıya geçene kadar bekleyecek yapacak bir şey yok reise plan yaparken iyiydi.

    acil olarak gelmesi gerek olan dolar vergi sistemidir.adam 1 milyon $ alıyor bir hafta sonra satıp elde ettiği kardan sevgilisinin altına araba çekiyor vergi mergi yok. sen bu devletin yanlış politikalarından dolayı +para kazanacaksın ama bir allah kuruşu vergi vermeyeceksin,kan alırlar kamil kan.

    farklı günlerde yapılan dolar alımlarında hesaplama yapılırken ilk dolardan başlayarak eksiltilme yapılacak. ilk giren ilk çıkar hesabı (bkz: fifo) :)

    valla benim aklıma geldi şeytan'ında aklına gelir diye düşünüyorum.

    ed:evet diğer yatırım araçları içinde yapılmalıdır.
  • çeyrek altın yatırımcısından da iki üç altın tozu alınsın mı vergi diye ?
    kuyumcular küçük bir zımpara ile yapabilir bence.
  • kulağımızın arkası kaldı bi tek, sikmek ister misiniz?
    demek isteyen aktrollerin saçmaladığı başlık..
  • peki sevgili şeytan kardeş, parayı fiziken çekip başka bir yerden bozdurursam ne olacak?
  • bankadaki paramızdan her gün bir miktar kesinti yapılmasına ne dersiniz sayın amına koduğumun andavalı? her sene araba, ev vergisi ödüyorsak bankada duran paradan da vergi ödemeliyiz, öyle değil mi? zengin olduğumuz her gün günah zaten. vergi ödemeliyiz. vergi ödeyecek durumda değilsek de götümüzü vermeliyiz devlete. devletimiz amin.
  • devletin zaten kur artışından vergi aldığından haberdar olmayan suserleri göstermiştir. devlet senin zaten dolar faizinden ve kur artışından vergi alır. bilmiyorsanız sizin probleminizdir.
  • (bkz: her kuşu siktik bir leylek kaldı)

    insanı da şirket gibi yönetin de tam olsun. adama önce devletin kasasına irat kaydedilen nihai tüketicilerin ödedikleri kdv'yi sorarlar. her ay ödenen 150 tl agi mi vatandaşın ödediği kdv'yi karşılıyor?

    kim cebe indirsin diye insanlar kur farkı gelirinden vergi ödeyecek ?

    o ödediği kur farkı gelir vergisini daha sonra ithal ürün alırken, akaryakıt alırken kur artışı nedeni ile ödeyeceği fazla tl'den de indirim yapacak bir sistem de geliştirecekler mi acaba?
  • hisse senetlerindeki gibi %0 oranı ile vergilendirilerek üstesinden gelinebilecek sorun.
hesabın var mı? giriş yap