• egonomi çok eyi gidiyor diyenlerin ağa babaları olur kendileri. şu an en iyi egonomi onlarda
  • sterlin kazanıp türk lirası harcayan birisi olarak acıyarak baktığım kişilerdir.
  • türkiye kendi üretimini yapamayan bir ülke olduğundan ve dolar artışı kıyafetten benzine beyaz eşyadan deterjana her alana zam olarak yansıdığından türk lirası kazanan kadar içeri girmese de günün sonunda zannedildiği kadar karlı değildir.
  • pound kazanip pound harcadigindan niye buraya yazdigini bilmeyen kisilerdir.
  • her gün rekor kıran dolar sayesinde her gün maaşına zam gelmesidir.
  • gerizekalı savunmasıdır...

    etini, pirincini, buğdayını, kuru fasulyesini, nohutunu yurtdışından dövizle ithal eden bir ülkede maaşını dolarla alıyor türk lirası harcıyorsun demek öküzlükte level atlamaktır.

    hayvanına yedirdiğin küspenin bile ithal ve döviz karşılığı alındığı bir ülkede maaşını dövizle alsan ne olur almasan ne olur?

    elbette maaşını türk lirası alan kadar etkilenmez ama etkilenmemesi mümkün değil.

    24 haziran'a kadar zamlar, pardon zamcıklar bekletilir. sonrasında birlikte izleriz şu tekerleme ile...

    çıktın incir ağacına yedin hamını hamını düşünce dalından aşağı görürsün gününü...
  • dolar kazanip tr de yasayan yada harcayan kisilerin durumu zor. oyle disaridan bakildigi gibi degil

    ornegin ben abd de yasayan biri olarak yer yaz tr ye geliyorum ve her yaz ama her yaz daha fazla dolar harciyorum ayni hizmet ve mal icin. bunun tek sebebi dolarin butun dunyada degerini yavas yavas kaybetmesidir.

    20-30 sene once adana ıncirlik ussunde askerlik yapmis bir turkle evli amerikali bir adam tanidim. daha tanistigimizin ilk gunu bana adanadaki sokak pazarinin eskiden ne kadar ucuz oldugunu hicbirseyin kilosunun 1 dolar olmadigini anlatip durdu.

    peki dedim simdi nasil?

    simdi dedi, arkadaslara bakiyorum genc askerlere bakiyorum herkes turkiyeye gitmemek icin elinden geleni yapiyor

    neden?

    ee cunku hersey dolar cinsinden cok pahali ama asker maaslari abd deki enflasyon duzeyinde artiyor. eskiden pazara cikar herseyini alirdi asker hersey ucuz gelirdi simdi herseylerini abd den askeri kargo ile getiriyorlar. ben turkiyeyi anlamiyorum ulke bu kadar fakir nasil oluyorda dolar bu kadar dusuk? cok sacma degilmi? (bana soruyor)

    ulkeye cok fazla kara para giriyor ondan bir de araplar cok dolar getiriyor. suni olarak dolarin degeri cok dusuk. normalde 5-6 tl olmasi gerekirken komik duzeyde diye cevap verdim.
  • sterlin kazanıp acıyarak baktığım kişi demiş kardeşim sen nerden biliyon kaç bin dolar aldığımı belki ben sana acıyarak bakıcam değil mi?
  • hiç bir şey üretmeyen bir ülkede yerel para harcamak diye bir şey yoktur.
hesabın var mı? giriş yap