• benim hala bilmediğim bir şey bu. bu rakam nasıl belirleniyor? "piyasanın hacmine bağlı olarak malın karşılığı ..." gibisinden bir cevap istemiyorum. son sözü söyleyen kim hangi insan ve adı nedir? kararı veren sistem nedir? bir formül mü var? tv'de sol köşede yazan kur değeri tam olarak neyin outputu? bilen arkadaşlardan yardım rica ederim.
  • (bkz: göklerden gelen bir karar vardır)

    mevsim yaz, aylardan ağustos...

    riviera kıyısında küçük bir kasaba. yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor ve kasaba bomboş. herkesin birbirine borcu var ve kredi ile yaşıyorlar. şans eseri otele zengin bir rus geliyor ve resepsiyona 100 dolar bırakıyor. ancak odayı beğenmezse parasını alıp gideceğini söylüyor ve yukarı çıkıyor.

    otel sahibi parayı alır almaz kasaba olan borcunu ödüyor. kasap, 100 doları hemen alarak toptancıya olan borcunu vermeye gidiyor. toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren hayat kadınına götürüyor. kadın parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu kapatıyor. ve o anda rus müşteri odadan geri dönüyor, odayı beğenmediğini söyleyip 100 dolarını geri istiyor. parasını geri alan rus müşteri, kasabayı terk ediyor. rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor. ancak tüm kasaba borçlarından kurtuluyor.

    ezcümle dolar önemlidir efenim tabii ki kararı da göklerden geliyordur.
  • arz - talep
  • 7 aile var gardaşım rockefeller rotschild george soros falan. onlar yapıyo hep.

    bi de marilyn manson kaburgalarını aldırmış.

    edit: mesaj kutusu doldu taştı. eminem, lady gaga, haliç altınları. *
  • (bkz: döviz kuru)
  • (bkz: serbest piyasanin gorunmez eli)

    250 yil once cevaplanmis soru
  • piyasa diye bir kurum karar veriyor. bkz: piyasa kimsenin gözünün yaşına bakmaz
  • karanlık güçler gibi bir şey. kurtlar vadisinde tapınakçı denilen pelerinli maskeli karanlık vesayet güçleri vardı onlar gibi böyle. bakıyorlar türkiye tam dünyanın en iyi en güçlü süper ülkesi olacak hooooooooop doları yükseltiyorlar. neyse ki artık tl'ye şifre koyduk da kimse oynayamıyor. tapınakçı hackerlar falan saç-baş yoluyorlar nasıl tl'yi istediğimiz gibi yükseltemeyiz diye.
hesabın var mı? giriş yap