• sözlükçülerdir. bu cünup kitle ne dese bu ülkede tersi oluyor. en sevmedikleri şarkıcı tepeye oynar. sevdikleri şarkıcı izbe bir barda yüz kişiye konser verir.
  • dunya sermayesinin tl faizinden yeterli kar ettigine inanmasi.inanclarinin sarsildigi an 5.4 dan dolarlarini alip gittiklerini gorebiliriz.ya da hangi fiyattan bulurlarsa. yuzde 100 faiz verirseniz dolarin bi sure 2 tl nin altina dustugunu de gorebilirsiniz ancak faizin suresi doldugunda tl den dolara gececek kadar dolariniz olduguna dolarlarini bozdurup tl ye gecenleri ikna etmeniz gerek.ulke tl basabilir ama dolar basamaz
  • %25 in üzerine çıkan faizdir ...
    tl olarak bağlanan para arttıkça dolara talep düşer ...
    yüksek dolar kuru / yüksek faiz / enflasyon nedeni ile ithal mallara ve dolayısı ile dolara talep düşer ...
  • “evini satıp 7den dolar alanlar 5 sene sonra mutfak dolabını zor alabilir” diyen şaşkınları gösteren başlık.

    alakası bile yok, 7den dolar alan adam zarar etmiş olabilir ama “evini satıp 7den solar alan adam” asla zarar etmiş değil. göreceksiniz sadece 1 seneye ev fiyatları tl bazda bile %20 daha fazla düşecek dolar bazında ise %50 inecek en az.

    2002-2008 arasındaki abd’nin para politikası ile şimdikini fena karıştırıyor bu arkadaş.
  • e rsi o kadar şişerse düşecek tabi, altını temelciler istedikleri gibi doldursunlar....
  • dunyanin en yuksek faizlerinden birine katlanmak olabilir..
    doviz o kadar yukseldi ki talep durdu.ithalat durdu,uretim durdu..daha nereye yukselecekti..
  • dolar düşmüyor tl yükseliyor.
  • faiz artışı, enflasyon artışı, brunson meselesinin çözülmesi(!) ve iran yaptırımlarından ülkemizin "muaf" tutulması gibi nedenlerdir. ancak bunlar kalıcı etki sağlamaz. en başta kafa yapısı değişmelidir.
  • faizdeki artış sebebiyle yaşanan düşüştür. üretim artmadığı sürece geçici olarak dolar düşüş gösterebilir. bankaların bu kadar yüksek faizleri uzun süre karşılama şansı yok. topyekün mücadele vs işin hikaye kısmı. maksat enflasyon oranını bu yapay indirimlerle düşük gösterip yapacakları zamdan kısmak. aralık’ın son haftası asgari ücret zam oranları açıklanana kadar enflasyonu düşük göstermeye çalışacaklar. büyük resme baktığımızda da konkordato ilan eden büyük şirketler, harcama yapamayan hane halkı ortada. bankaların yüksek oranlarla çektiği mevduatları bir şekilde ihtiyaç sahiplerine kredi olarak vermesi lazım ki çark dönsün. bu ortamda da kredi çekmeye kimsenin pek yanaştığı söylenemez. kısacası ortalık karışık.
  • bir yerlerden sıcak para gelmiştir.
hesabın var mı? giriş yap