• herkes yarı yarıya fakirleştik diyor. ben anlamıyorum patates, soğan, domates; buğday, kavun, karpuz hatta muz bile yetişen ülkede açlık yoksulluk niye olsun ? kim diyorsa sizin paranız artık değersizdir diye defolsun gitsin be. paramızı beğenmeyenin parasını sokmayalım bu ülkeye.

    iran miran oturalım konuşalım bu böyle gitmez abi. ıran bize petrol versin biz irana çayını sigarasını işte neyse dayanışma yapalım. madem bu abd hepimize düşman, ortadoğu gelsin bir araya sokmayalım kara kediyi aramıza.

    trump mıdır ne karın ağrısıysa alsın dolarını askerini üssünü müssünü çıksın gitsin la adamlara bi de üs vermişiz uçakları zahmet etmesin ırağı mıragı bombalarken diye.

    doları yasaklayalım. borsayı kapatalım, bankaları da devletleştirelim oldu bitti nedir yani ? az çok bi sanayimiz de var 1920ler gibi de değil hani o zaman bile höt diyebilmişsek bunlara şimdi naş bile deriz.
    korkmayın la

    neyinden korkuyoruz anlamıyorum ki ?
    elinde dolarları olan zaten memnun.
    olan çiftçiye, memura, emekliye oluyor.
    her gün kapı önüne konulurum tehlikesi varken, siyasi karmaşa, ötekileştirme, bölünmüşlük varken bir de krizle baş etmemizi istiyor zevat !

    türkiyenin, kitlelerden saklanan gündemidir "doların yasaklanması"

    planlı ekonomi diyorum. ne diyonuz abiler ?

    edit: küfür eden bayları es geçiyorum. geri kalanlara cevabım bkz.kimse kalmadı.
    bu konu kenarda dursun 1 seneye kalmaz hortlatırım. şu an cevap hak eden bi önerme gelmedi. gündem olmasına sosyalizm tam da gündemimiz lakin akıl başa irişmemiş daha. ışçi öncüler konuyu çok rahat anlıyor da buralar biraz goygoycu...
  • be amk. şu yazdığın entry i de muzun üzerine yazıp gönderirsin artık.

    tanım: zamanında denenmiştir.
  • üretim ekonomisi diyenler: de o işler geçti abi kapitalist yoldan gelişme olmaz artik. kriz var dunya çapinda. kapitalizmin krizi bu.

    piyasa anarsisinin icinde üretim neye yarar ? al japonya 30 yildir büyümüyo. almanya fransa italya büyükten kücüğe küçülüyorlar yaşam zorlasiyor hayat pahalılaşıyor. her türlü teknolojileri sanayileri vs oldugu halde. liboşların partileri kaybediyor. faşist partiler güçleniyor. halk ne yapacağını şaşırmış durumda. bosuna mi diyorum planli ekonomi diye ? sosyalizm tam da şu anda ülkenin gündemidir.
    evet abiler elephant in the room...
  • (bkz: çözüm)
  • liseli ne diyon oğlum ya...
  • yiğit abi bu. nerede olsa tanırım. kral abim sözlük yazarı da olmuşun haber vermiyorsun. tespit yine harika olmuş abi.
  • dolarla borclananlar da artık gotuyle öder borcunu.

    tanım: sikik çağ dışı bir öneri.
  • sen doları yasaklarsan millet döviz olarak euro kullanır, sterlin kullanır, manat* kullanır ama yine yükselir.

    (bkz: dünya dövizlerini iki para biriminden ibaret sanan mal)
hesabın var mı? giriş yap