• en doğru icraat. dolgu diş kadar sakat olay yok.
  • (bkz: yok artık)
  • (bkz: salaklıktır)

    dolgu molgu insanın kendi dişi gibisi yoktur.
  • ortada dolgu yapılacak diş kalmayınca mecbur kalınan durum.
  • (bkz: şovdur)
  • diş sayıca çok olduğu için kolay vazgeçilebilir vücut parçalarından sanırım. yirmi yaş dişlerinin artık büyük oranda ağızda kalmadıklarını düşününce ortalama 28 dişiniz 20 tane de parmağınız var. hayır parmağı geçtim tırnağınız kırılınca gidip tırnak protezleri falan yaptırıyorsunuz bu dişler size ne yaptı?
    implanta da milyon dolarlar da versen %100 başarı garantisi yok ayrıca.
  • mantıklıdır. köprü yaptırmayıp direkt implant yaptıran yazar beyanı.
    yaklaşık iki yıl önce iki ön dişim çekilip yerine implant tedavisiyle diş yaptırdık. sonuç muazzam derece de iyi.
    sebebi ise futbol maçında kuzenimin kafası tam suratıma doğru hava topundayken geldi. bu arkaya doğru ben öne doğru kafa hareketi gösterince benim dişler damaktan koptu. (inanıyorsanız allah sizlerden korusun, inanmıyorsanız umarım başınıza gelmez.)
    gençliğim gitti derken 9 ay tedavi gördüm. 5 saat ameliyat süresi derken değdi. evet değdi diyorum çünkü 20 yaşımdaydım o zamanlar ve 10 sunuma dişsiz çıktım. protez diş tak dediler kabul etmedim. sınıfın bunu kabullenip benim durumuma alışmalarını istedim ve başardım. lakin çok gülen biriyseniz benim gibi mecbur bir tik olayı yerleşiyor o dişsizlik döneminde. elinizle gülerken ağzınızı kapatıyorsunuz. bana tek koyan buydu zaten :)
    sonra işte tedavi bitti eskisi gibi iki dişim oldu. gülüyoruz falan gençler eğleniyoruz derken kansere yakalandım 2 yıl sonra d:d::d:d:d:d: olum yemin ederim bahtsız bedeviyim be. derdim var diye ortalıkta dolanmayın almayayım ayağımın altına. yaşım 23 oldu 3 gün önce ve bundan 6 ay önce kanseri yendim. :d şimdi çayımı yudumluyorum dondurduğum okula devam ediyorum. hayat gerçekten çok güzel be! burada blogger adresim. bir destek çıkın artık d:d:d: https://iamilker.blogspot.com.tr/

    edit: kelime hatası,imla vb.
  • implant ta diş eti çekilmesi diye bir durum vardır. bir nevi tüccar olan dişçilerimiz bu konudan bahsetmezler. diş takıldıktan sonra kaliteye göre dünyanın en iyi protezcileri dişçilerdir gibi bir cevap alırsınız.
    yani sakatsınız, sizin gibi bir engelliye en iyi çözümü bulana gidin ve mümkün olduğu kadar çekimden uzak duruna... kökü sizde kalsın
  • kanal tedavili ve dolayısıyla dolgulu olan 2 azı dişim için yaptırdığım uygulama. köklerde enfeksiyon oluşumundan dolayı mecbur kaldım. normalde 4 ay süren tedavi süreci enfeksiyon riskinden dolayı 6 ayı geçti. dün itibariyle porselen dişlerime kavuştum, şimdilik çok memnunum, tabi 6 aydan sonra kocaman boşluğun dolması tuhaf geliyor.
hesabın var mı? giriş yap