• söylene cevap vermeyip, canım ya ifadesini bende oluşturtan sözlerdir.

    mesela;

    "dil sürçmesi bilinçaltının dışa vurumudur" valla mı ya? belki peltek, belki dişini çektirdi? belki anlık bişey?

    "kim namus bekçiliği yapıyorsa, en büyük namussuz odur" yok canım?

    "3 direğin arasına, kaleciye geri pas verilmez" * * ne zaman bir geri pas hatasından kendi kalesine gol atsa bi takım hemen bu laf. valla mı ya? adamın seçeneği mi vardı başka?

    "sokaklar onların eviydi biz geldik höylöylöy" ulan o hayvansa sen nesin? insanların beslediği kediler yüzünden yılda ortalama 2 milyar börtü böcek kuş ölüyor, onlar doğanın parçası değil mi?

    görsel

    konuyu ekteki karikatür ile kapatıp, görüşlerimi sunuyorum. ne olur boş boş konuşmayın.
  • godum mu oturtur, sohdum mu 0ssurturum.

    siktir yarram diye cevap verin bunu diyen göte.
  • sevgili din kardeşlerim.
  • ben söylersem ne anlamı kalır
  • kamyon arkası sözler,vedalaşma sözleri
  • geçmişini bilmeyen geleceğini yönlendiremez

    geçmişi çok iyi bilsen de eline ne geçiyor? geçmişin başarılarla dolu ise zamanında neler yapmışım diye övünürsün ve geleceği sallamazsın. veya yanlışlarla dolu bir geçmişe bakıp bakıp üzülür durursun, böyle gelmiş böyle gider dersin. ama geçmişte şuralarda hatalar yapmışım deyip kendini ikna ederek geleceğini yönlendirmek de mümkün. hakeza geçmişim başarılarla dolu, bunu sürdürmeliyim demek de mümkün. bu da gösteriyor ki iş geçmişi bilip bilmemekte değil, hayata bağlılık ve kendine güvende. iş devletler için de pek farklı değil, geçmişten doğru dersleri çıkaramadıktan sonra hiç bilmesen daha iyi. bu sözün yerine şunu kabul etmek lazım: geçmişe takılı kalan geleceği inşa edemez.

    gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu var

    bu hakikaten bi siktir git dedirtiyor adama. sen uğraşsan bile gerçeği açığa çıkartmak için, o gerçek açığa çıkmayabilir. hadi diyelim ki çıktı, o gerçek dediğin yarın bir bakmışsın fikirlerin değişmiş ve bir illüzyon oluvermiş. bilimsel gerçeklerden söz edersek de bunların kendi kendine ortaya çıkmadığını bilimadamlarının çabalarıyle zar zor kabul edildiğini söylememiz gerek. ki insanlar bugün dünyanın yuvarlak olması, yerçekimi gibi apaçık objektif gerçekleri bile reddedebiliyorlar. gerçi bu söz* daha çok "arkamdan çevrilenleri biliyorum ve bunlar ortaya çıkacak" anlamında kullanılıyor ama neyse. bu sözün yerine şu olur: gerçekler hoşa gitmedikleri ölçüde saklanmaya meyyaldir.

    tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir

    o zaman hiçbir konu hakkında konuşma, ağzından çıkan tek kelime bilmiyorum olsun. ama yok caka satılacak ya hemen söylenir bu söz. gerçek bilgeliğin bu olduğu söylenir, peki neden? socrates söylediği için tabii ki. bu söz ilk defa öylesine bir tanıdıktan duyulsa güler geçersin ne boş söz diye. kimi kandırıyorsun arkadaş? hiç olmazsa sana hangi isimle seslenildiğini, bazı kelimelerin ne anlama geldiğini bilirsin. socrates sofistlere laf ebesi demiş, hatta onların ismini bu anlama gelecek şekilde kullanmış ama kendine hiç bakmamış anlaşılan.* bunun ikamesi de bilmediğim ne çok şey var olsun. dinlememişler de bir dinlesin.

    edit: ufak bir ekleme.
    büdüt: sokrates'e boşuna sallamışım, sözün aslı böyle değilmiş. #68048136'de içinden çıkarıldığı diyalogu yazmış bir arkadaş.
  • şu hayatta asla ve asla yaşa, taşa, başa oturmayacaksın.
  • (bkz: sigara içmek yasaktır) bu tabela olan bilumum mekanlarda sigara içilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap