• sabah gazetesinde bir haber başlığı bu. dağda donmak üzere olan bir arkadaşınızın kan dolaşımının hızlanması için tek çare sevişmesi ise, diyor ki haberde, karınızla sevişebilir mi? harun özakıncı adlı bir arkadaş bu konuyu çektiği filmle irdelemiş. bu enteresan konu benim de çok ilgimi çekti hakkaten. filmi sorgulamak istedim. madem arkadaşımızın sevişmesi gerekiyor, neden illa karımızla sevişiyor? bizimle sevişse olmaz mı? adam zaten karımın değil, benim arkadaşım. (ben hayatta karımın arkadaşıyla dağa çıkmam kaldı ki) şahsen ben böyle bir durumda arkadaşımla seve seve sevişirim. hayatı kurtulacaksa bir dakika bile tereddüt etmem, oracıkta domaltırım arkadaşımı. arkadaş dediğin böyle günde belli olur zaten... tövbe tövbe... yapmayın böyle şeyler arkadaşım... evet şimdi kim benimle dağa çıkmak ister?
  • (bkz: hypothermia)
  • eskimo gelenekleri de buradan gelmiştir zaten.
    - abi dışardan geldin, üsümüssündür, hanım seni bir ısıtsın

    tabi bu yaz sıcaklarında bizim bunu anlamamız mümkün değildir. yaşayan (yada donan ) bilir
  • "..dağda donmak üzere olan bir arkadaşınızın kan dolaşımının hızlanması için tek çare sevişmesi ise.." bu bir kurtulus yolu degil ancak fantazi olabilir. kaldi ki, dagda bir insanin aklina bu tip sehvet dolu isler gelebiliyorsa; o insanin aç, susuz olmamasi; sicak ve yuksek moralli olmasi gerekmektedir. bunlar dagda luks sifatina girer, soyle ki: karni ac olan bir insanin aklinada, -30 derecede seks degil, hayatta nasil kalacagi gelmesi muhtemeldir.

    harun özakıncı adlı arkadaşin bu konuyu hiç anlamadan / bilmeden çekmiş olduğunu, filmin senaryosunun hatta konseptinin yanlıs temeller uzerine oturdugunu soylemek yanlis olmaz.
  • fiziksel olarak tek kurtulus yolunun bu oldugu dusunuluyorsa, kiminle birlikte oldugundan cok, sevisip sevisilmedigi onemlidir. (bkz: fiziksel ihtiyaclar) "donan arkadasiniz karinizla sevissin mi" sorusundan yola cikarak alternatif sorular uretebilir, utanmadan sorabiliriz de:

    "donan arkadasiniz kizinizla sevissin mi?"
    "donan arkadasiniz sizinle sevissin mi?"
    "donan arkadasiniz ananizla sevissin mi?"
    "donan arkadasiniz bacinizla sevissin mi?"
    (bkz: daha gider bu)
  • halen eski bölümlerinin comedymax kanalında yayında bulunan taxi dizisinde işlenmiş, hatta halen fragmanlarda either have sex with me or die temasıyla sıkça verilen hede.

    bölümün tamamını izleyebilen şanslılardan olarak anlatayım; kızımız dağda kar altında arabasıyla yolda kalır, andy kaufman ona yardıma gelir ama ne olduysa o da orda kalır ve titremeye başlarlar, teklif kızdan gelir, sevişelim yoksa ölücez diye mırıldanmaya başlar, andy önce anlamamazlığa yatar sonra anlar ama kabul etmez çünkü evlidir, sonra düşünür düşünür, kız resti çeker either have sex with me or die , andy de düşünmeye başlar sex or death , sex or death diye sayıklar durur ve sonunda kafasındaki kar beresini çıkartıp kıza yaklaşır o müthiş cümleyi sarfeder why don't you tell me a little bit about yourself...

    açıklamalar:
    either have sex with me or die : ya benimle sevişicen yada ölücen
    sex or death : seks yada ölüm
    why don't you tell me a little bit about yourself : neden bana biraz daha kendinden bahsetmiyorsun
  • donmak üzere (hipotermiye girmiş) olan bir insanın sekse pek bir mecali kalmaz, kaldı ki zaten az kalan enerjisini bu şekil bir aktiviteyle harcamak pek de akıl karı olmayacaktır.

    ancak soyunup sarılarak yatmak iyi bir yöntemdir, çünkü donmakta olan kişinin zaten vücut ısısı düşmüştür ve kendi kendine yükseltememektedir ısısını, bu yüzden ısı transferi için en uygun yöntem çıplak sarılmaktır.

    bu durumda da, kadıların vücud ısılarının erkeklere göre özellikle de ekstremitelerde daha düşük olduğunu hatırlatmak isteriz. zaten erzurumlu emrah da bir neşriyatında yazın geceleri serin geçirmek maksadıyla kadınlarla, kışın da sıcak olması için erkeklerle yatılmasını salık vermiştir. hipotermi genellikle kış şartlarıyla ilişkilendirildiği için de bir erkekle çıplak yatması daha hayırlı olacatır.

    zaten sabah gazetesinin bu eserinde sanat yoluyla düşündürmek istediği de budur, "nasıl olsa hakkınızda pek hayırlı konuşulmayacak o halde koyverin gitsin yıllardır sakladığınız duygularınızı, tüm o homoerotik hayallerinizin gerçekleşeceği gündür bugün" demektedir sanatçı burada.
  • "-30 derecede kaldırabilirse helal olsun gelsin tüm sülalemi siksin" şeklinde cevaplanabilecek soru. (bkz: shrinkage)

    edit: gözünüzü seveyim oy vermeyin artık şuna.

    edit2: bak hala oy veriyolar ya. gelin gelin, karımı da sikin bacımı da sikin.

    edit3: lan donan arkadaşım dondu, bi de itoğlu itin cesedini kanyona attım, siz hala oylayın, hadi canım hadi güzelim.
  • açık açık "bırakın bu aile kültürünü, mahremiyeti falan, herkes herkesin karısıyla kızıyla sevişsin, yiyişsin ne olacak ki, hem böyle daha medeni olmaz mıyız" diyemeyen kültürün, çatlaklardan sızma çabalarından biri. son yıllarda bu şekilde sözde problemlerle çok kafalar karıştırıldı ama toplumsal fayda adına ne elde edildiği tartışılır. donan adama gelince. benim karıma mı güvenip dağa çıktı hıyar
hesabın var mı? giriş yap