• akp'li gazeteci mehmet akif ersoy'un gururla paylaştığı olaydır.

    ''az önce donanmamızdaki tüm gemilerin ana direğinin tepesinde kuran-ı kerim bulunduğunu ve denizaltıların da omurgasına inşa edilirken kuran-ı kerim yerleştirildiğini öğrendim.''

    link

    içinde yazan ''hırsızlık yapma, yolsuzluk yapma, haysiyetli ol, adaletli ol, insanlar arasında fitne salma, yalan söyleme, ikili oynama, karaktersiz olma, işi ehline ver, hırsız-yolsuz akraban da olsa onu koruma, sırf kin duyduğun için adaletsiz olma'' gibi hükümleri uygulamadıktan sonra mushafı roketle uzaya yollasan da yararı yok.
  • deniz kuvvetleri'ne ait çok eski bir gelenektir. gemilerde en yüksek direğin tepesinde, denizaltılarda ise su geçirmez bir kompartımanda kuran'ı kerim muhafaza edilmesi geleneğinin 15. yüzyılda barbaros hayrettin paşa veya piri reis tarafından uygulanmaya başlanıldığı düşünülmekte. osmanlı ordusunun sancak mushafı geleneğinin donanmadaki bir yansıması olarak ortaya çıktığını varsayılıyor. ayrıca, donanmaya yeni katılacak olan gemi suya indirildikten sonra kurban kesilmesi geleneği de halen devam ettirilmekteymiş.

    ilgili video
  • sadece türk deniz kuvvetlerinde değil, türk tershanelerinde inşa edilen bir çok gemide yapılmaktadır.

    mazisi (bkz: barbaros hayrettin paşa)'ya kadar dayanmaktadır.
  • ne var bunda? bir gelenek... gelenekler kolay değişmez ki? taa osmanlı'dan gelen bir gelenek... türkiye cumhuriyeti de osmanlı'nın devamı olduğu gibi, geleneklerini ve kurumlarını devam ettirmesi normal.

    hristiyan ülkelerde de buna benzer bir gelenek vardır.
  • her gemi istediği kutsal kitabı koyabiliyor mu yoksa sadece belli bir zümreye ait tek bi kutsal kitap mı konulabiliyor diye sorguladığım uygulama.
  • yüzyıllardır türk donanmasında uygulanan bir gelenektir. yeni bir uygulama değildir.
  • herkes inandığı şeyi koyar,. yadırganacak bir durum olduğunu düşünmediğim uygulama.

    şahsen benim gemim olsa kızımın tokasını koyarım. belki de böyle düşündüğüm için gemim yoktur :)
  • denizciler her pazar kurufasulye pilav yer.
    bu da öyle bir gelenek.
    normal.

    edit: pazar değil pazartesi. uyaran tüm denizci dostlara tşkler
    edit 2: ulan oğlum karar verin pazar mı pzt mi? :)
    edit 3: pazar ulan pazar, ne pztsi? götünüzden element uydurmayın.
  • nazar boncuğu ve tuğra da koymadıkları için işe yaramayabilir.
  • (bkz: putperestlik)
    (bkz: put)
    (bkz: fetiş)
    (bkz: fetişist)
    (bkz: tapınma)

    işte putlara tapmak tam olarak bu. kabilenizi (millet) ve kabilenizin taptığı tanrıyı (allah) simgeleyen bir eşya var (kuran)

    bu eşyayı , baş üstünde ,bir direğin üzerinde ya da meydanda en çok görülebilecek bir yerde bulunduruyoruz. her ailenin bir tanrısı olduğu ve bu tanrıların için festival yapıldığı herkesin bu festivale katıldığı mekkeyi düşünün. putların arkasında yürüyüş yapıyor, onları havaya kaldırıyor şarkılar söylüuor, yüksek yerlere koyuyorlardı tezahürwtlarla.

    islam kureyş'in tanrısının dinine verdiğimiz isim olduğu için gelenek aynen korunarak bugüne kadar gelmiş.
hesabın var mı? giriş yap