• jerry seinfeld'in kendisinin söylediğine başarısının sırrı olan motto.
  • don't break the chain isimli bir de app var, saat 18.00'de did you or not break the chain? diye mesaj atarak insanın kendisine gelmesini sağlıyor. bu mottuyu ben de çok faydalı buluyorum ve yapmakta bir türlü cesaret bulamadığım şeyler için küçük küçük hedefler koyarak zincirimi kırmadan ilerlemek beni inanılmaz motive etti. benim de (bkz: barış özcan) ın kanalı sayesinde haberim oldu. severek takip ettiğim bir kanal ve severek uygulamaya çalıştığım, faydalı bir motivasyon cümlesi.
  • kısa vadeli hedefler için birebir yöntem.

    süresini, sizin başarabileceğiniz zamanı hesaplayarak ayarladığınız bir hedefi aksatmadan yapıyorsunuz. o küçük küçük hedeflerlerle kocaman bir dağ oluşturuyorsunuz sonunda.
  • erteleme hastalığına birebir çözüm bu zincir kırmama "oyunu". jerry seinfeld günü gününe ilerleyen bir zincir yaratmış ama ben biraz modifiye edip haftalık bir tablo oluşturdum. benim gibi çoğu zaman gittiği yoldan ziyade varacağı hedefi düşünen kişiler için de harika. ciddi bir disiplin getiriyor çünkü hayatınıza. şimdilik iyi gidiyor, eğer bunu istediğim kadar sürdürebilirsem olması gerektiği gibi günlük hedef koyacağım kendime.
hesabın var mı? giriş yap