• bu senenin sağlam gerilim filmlerinden.

    trailer

    tamamen karanlıkta, görme engelli bir katille kalsanız, ne yapardınız?

    hikaye basit bir başlangıç yapıyor: zengin ve görme engelli birinin evini soymak ne kadar zor olabilir? fragman ise, sandığımızdan daha korkunç şeyler yaşanacağının garantisini veriyor. kör adamımızın savaş gazisi olması dışında, evde tamamen elektrikler giderse kimin kral olacağı sorusunu sorduruyor. klostrofobisi olanları, daha fragmanı izlerken daral basmaya başlayacağı kesin…

    filmin başrollerinde olan üç genci yani rocky, money ve alex’i; jane levy, daniel zovatto ve dylan minnette gibi daha önce oyunculukları ile takdir toplamış isimler canlandırıyor. bu da bazen çok ucuza kaçan korku filmi oyunculuğunun ilerisinde bir yapımın bizi bekleyeceğinin göstergesi… filmin asıl gerilim unsurunu elinde tutan ve kör bir savaş gazisini canlandıran isim ise karizmatik oyuncu stephen lang. filmde yönetmen koltuğuna, ikonik korku filmi evil dead’in yeniden çevrimi ile adından olumlu/olumsuz söz ettiren fede alvarez oturuyor. alvarez’in bu gerilim filminde nasıl bir iş çıkardığı ise merak konusu.

    film vizyona 26 ağustos’ta girecek.

    kaynak: sony pictures
  • başarılı bir fragmanı olan film.

    heyecanla bekliyorum, hatta gerilim filmleri arasında, son zamanların en başarılı yapımlarından birisi olabilir gibi duruyor.
  • 2016 yılının en iyi gerilim filmi olmaya aday yapım. umarım purge deki gibi hayal kırıklığına uğratmazlarda keyifli bir film izleriz.
  • başrolünde hobbit güzel jane levy'i izleyeceğimiz gerilim filmi. hollywood'daki ikinci yönetmenlik deneyimi olan fede alvarez aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmış.
  • konusu orjinal olmasa da çok ilginç bir fikre dayanan yaratıcı bir korku filmi.

    kör bir katille bir evde mahsur kalsanız ne yaparsınız? başlangıçta çok da ürkütücü gelmiyor ama bu adamın diğer duyuları çok gelişmiş olduğundan gerilmeye başlıyorsunuz. adam evi avcunun içi gibi biliyor. üstelik bir süre sonra gece olduğundan siz de bir şey göremiyorsunuz ve şartlar eşitleniyor.

    don't breathe bu yaz sinemalarda.
  • 9/10.

    sabah ilk seanstan izlediğim ve beni fazlasıyla memnun etmiş filmdir. baştan sona bitmeyen gerilimi ile kaçırılmamayı hak ediyor. aynı adı gibi, sessiz sahnelerde nefesinizi tutuyorsunuz.

    --- spoiler ---

    -sanırız film bitmeyecek ve adam parayı almaya gelecek.
    -köpeğin yarattığı dehşet kör adamı solladı. araba içindeki sahne nefisti.
    -kör adam abd politikasını eleştirseydi daha vurucu olurdu. bunun yerine "tanrı yok..olsaydı bu acılar olmazdı" gibi korku filmlerinde sıkça kullanılan klişe şeyler söyledi.

    filmle ilgili sorularım var:
    -kasada 300 bin dolar olması gerekirken neden 1 milyon dolar var?
    -ayrıca o para neden bir bankada değil de evin kasasında? üstelik güvenliksiz bir mahallede?
    -çocuğu çiğneyen kadın kaçırıldığına göre polis neden o eve baskın yapmadı? çünkü kadından haber alınamıyorsa ilk kuşkulanacakları kişi kör adamdı.

    --- spoiler ---
  • mümkün olduğu kadar klişelerden kaçınmış, türleri biraz farklı olsa da son zamanlarda the conjuring 2 ile birlikte çıkan en iyi korku/gerilim filmlerinden biri. jump scare seviyesi dozunda. fragmanda filmin konusu da tam olarak açık edilmemiş bu bakımdan korku filmlerini biraz da olsa senaryo arayarak izleyenler daha çok keyif alacaktır.

    oyunculuklara gelirsek; stephen lang dışındaki oyuncular vasat denilebilecek seviyede ancak yine de sırıtmıyorlar fakat lang, gözleri görmeyen, körfez savaşı gazisi rolünü çok iyi canlandırmış. elbette bunda karakterin de son derece iyi yazılmış olmasının da rolü büyük zira daha önce de bahsettiğim gibi film sadece "evine giren hırsızları yakalamaya çalışan kör adam" hikayesini anlatmıyor, bundan daha fazlası var.

    son olarak da filmin en sevdiğim yanı ufacık bir kız haricinde masum, iyi bir insanın barındırmaması. bu bakımdan da son dönem filmleri için gayet taze bir nefes olmuş.

    lights out'un bende yarattığı hayal kırıklığını fazla fazla telafi eden bir film oldu. korku/gerilim türünü seven herkesin izlemesi gereken bir film olmuş don't breathe.

    9/10
  • dun gece hicbir beklentim olmadan girdigim salonda bana harika bir 1.5 saat yasatan film. filmdeki en buyuk klise her korku filminde yer alan uyuz ekip arkadasidir.
  • fede alvarez yarattığı sessiz ev içi gerilimi ile gerçekten seyirciye "nefesini tut" diye sesleniyor. 10.dk'dan sonra başlayan gerilim son dakikaya kadar aralıksız devam ediyor. bitti bitecek derken bitmiyor, bitmiyor, son yılların en iyi ev istilası.
  • korku, gerilim türünü severim. bazı örnekleri o kadar iyidir ki izleyip korkan, sonra da sırf korktuğu için filmi negatif değerlendiren denyolar yüzünden hak ettiği ilgili görememişlerdir.

    özellikle, son 2 senedir bu türde bazı aklıma gelen ses getiren ve ses getireceği de önceden belli olan filmler it follows, the witch, cloverfield no.10 gibi filmlerin önünde. bir kere fikir zaten cezbeci. ve çoğu zaman "aa çok iyi fikir lan, neden uyarlamamışlar ki daha önce böyle bir fikri sinemaya" denilen çoğu yapımın sonu hayal kırıklığı olur ama bu film değil. evet bazı klişeler var. göze çarpmıyor, rahatsız olmuyorsunuz.

    --- spoiler ---

    filmin sonuna doğru döngüye giren kim gülecek işini rus ruletine çevirmeseler biraz daha iyi olabilirdi. bu arada oyunculuklar iyi denmiş ama stephen lang dahil, iyi bir oyunculuk göremedim ben. lang'in ses tonu net olarak itici bu arada. bir engelliyi canlandıran oyuncuların bir adım önüne geçmesi olağan ama, lang bunu çok iyi yapamamış.

    iç aksiyon ve filmin dinamikleri çok iyi, bu filmi başarılı kılan şey o. renkler de gayet iyiydi. bu şekilde filmin içine girebiliyorsunuz.
    --- spoiler ---

    bu genre için aşırı iyi bir puan olan 8.4'le başladı şu an 8.0'da. ama son 2 senenin bu tür için konuşuyor olursak en iyi filmi.
hesabın var mı? giriş yap