• edit 2: dorock xl'in avukatıyla ilgili enteresan bir flood geldi:
    https://twitter.com/…evit/status/867156730144337920

    14 ocak 2017 cumartesi günü gerçekleşen inanılmaz olay.

    https://twitter.com/…odur/status/866655805176770561

    bu adresteki flood'dan okunabilir. asıl skandal mekanın tek bir kuruş dahi ödememiş olması.

    edit: dorock xl açıklama yayınlamış, bir yazarın uyarısıyla onu da ekliyorum:
    https://i.hizliresim.com/z3dgz6.jpg
  • haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

    malumunuz ülkemizde hiçbir olay patlak vermeden çözüme kavuşmaz. duyurulması için en çok okunan yerlere taşınması da haliyle çok normal.

    geçmiş olsun.
  • yarın öbür gün bizim de başımıza gelebilecek olay.

    polis'ten yargıdan aradığınızı bulamayınca, elinizden bir şey gelmeyince siz son çare olarak olayı sosyal medyaya taşımayın ama taşıyana da "bize ne abi?" diye serzenişte bulunmayın.

    hepimizin başına her an herşey gelebilir.

    çok iyi hatırlıyorum, örnek tam yerinde olmayabilir ama uygun olabileceği için yazıyorum;

    --- spoiler ---

    geçtiğimiz zamanlarda babası işten khk ile atılan bir yazar konu açmıştı. elemanın biri; "kesin bir teroristlik yapmıştır. yoksa neden atılsın" mealinde birşeyler karalamıştı.

    aradan birkaç ay geçince bu sefer bu eleman atılmış ve "beni haksız yere khk ile attılar" diye başlık açmıştı. sözlükte çok konuşuldu, emin değilim ama gelen tepkiler üzerine entry'lerini falan sildi diye hatırlıyorum.
    --- spoiler ---

    bu yüzden, "bize ne abi?" gibi umursamaz tavırlar sergilemek yerine, yarın öbür gün başımıza bu tür bir olayın geleceğini düşünüp mağdur kişiyle empati yapmak daha ahlaki olacaktır diye düşünüyorum.
  • şu memlekette bir /kurum/işletme/yetkili de desin ki:"evet hatalıyız, zararı karşılayacağız."

    bir tanesi desin ya.

    bu olayda da işletme bir kusuru olmadığını söylemiş. özür mözür hak getire.

    görüntülerden anlaşılıyor mekan sahibinin net bir şekilde sorumlu olduğu.

    şu haberi gördükten sonra hâlâ oraya giden de "kaşınıyoruz biz" diyordur.

    tiviti yazan mağdur, protesto edin diye yazmadım, demiş.

    ama bu kazanın ardından kazazede için hiçbir şey yapmayan bu mekan, yarın bir başkasının başına aynı şey gelince yine yapmayacaktır. dolayısıyla oraya gitmemek salt bir protesto değil, aynı zamanda can güvenliği için alınacak bir tedbir demektir.
  • milyonda bir başa gelebilecek bir olay gibi görünse de her gün/her an başımıza birşey gelme ihtimali olan kazalardan sadece biri....

    yaşayan için inanılmaz üzüldüm!!!

    ortada kasti bir durum yok belli ki. mekanın hukuki olarak bir sorumluluğu olduğunu da düşünmüyorum fakat sen istanbul'un en popüler barlarından birisin, binlerce müşterin var, sayısız sanatçı senin mekanında sahne alıyor. yani senin sosyal bir sorumluluğun da var!!!
    en azından vicdanen bile olsa mekan sahiplerinin sorumluluk alması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum.

    ben yakıştıramadım dorock xla!!!
  • bu kazada mekanın hukuki bir sorumluluğu olup olmadığını tartışmak bile içine düştüğümüz acınası durumun en büyük işaretidir.
    içine düştüğümüz o acınası durum, ruhumuzda en ufak insanlık kırıntısının bile kalmamasıdır.

    talihsiz olayı yaşayan hanım kızımızın üslubundan belli ki gayet yapıcı bir insan. zaten böyle şeyler hep böyle insanların başına gelir. bu olayla ilgili yaşananlardaki asıl rahatsız edici durum mağdurun tamamen hiçleştirilmesi. dünyada bir insanın başına gelebilecek en ağır şey "hiçleştirilmektir". bakın birinin size sövmesi, vurması inanın bundan çok daha hafiftir.
    hani içimden neler neler demek geçiyor ama boş.

    sadece şunu söyleyeyim, biri evime misafirliğe gelse ve elma keserken kendi elini kesse ben onu hastaneye götürürüm.hiçbir şey yapmasam bile olay benim evimde oldu diye ister istemez sorumluluk hissederim. oysa bu olayda yaşananlar tamamen ortada. şu durumda insan hiç mi sorumluluk hissetmez arkadaş. el insaf be abi el insaf.
  • bir zamanlar mutfağında çalışan bir arkadaş içeride olanları bilseniz burada yemek yemezsiniz demişti, o olaydan sonra bir daha uğramadım. şimdi bu olayı görünce nedense şaşırmadım, bu tür mekanların çoğunda durum aynı. mekan güzel, bilinen bir yer ama sonuç itibariyle önemli olan şey para, her şey para için yapılıyor ve bu para için kendi çalışanlarının bir insanı kör etmesine bile göz yumulabiliyor.

    gitmeyin şöyle mekanlara amk bok mu var manzarası olmayan, önünden sürekli insan selinin aktığı, hiçbir zaman gürültü eksik olmayan yerlerde. nerede böyle bir yer açılsa boka üşüşen sinekler gibi etrafına üşüşüyorsunuz. yaz geliyor, alın biranızı modaya gidin, caddebostana gidin, bebeğe gidin. hem açık hava, hem de sanki bedavaya içiyormuşsunuz gibi size köpek çeken elemanlar yok.

    tamam sakinim..
  • sen birinin yaşam standartını al yerle bir et, sen al birinin görme yetisine zarar ver. sonra bunu alıp "bizim mekanımızda oldu, istemeden oldu görünmez kaza ama yine de masrafları karşılayalım" diyeme.
    bi gram sorumluluk alama.

    yazıklar olsun.
  • ılgili kadinin zararini maddi manevi gidermesi lazim olan olay.

    nedir ne degildir bilmiyorum, hiç gitmedim ama haksizlik giderilmeli.

    uzlasma sağlanamazsa dava açilmasi en iyi yol.
    avukatiniz illaki yardimci olacaktir ama tbk 116, yardimci kişinin fiilinden sorumluluka dayanarak tazminat istenebilir.

    yaralamaya iliskin de ceza davasi acilabilir tck ya dayanarak.

    avukatla görüşün. buna benzer olayda yakinim zararini istemisti.
  • ya biz bu ülkede bir bara gidip barda oflayıp puflayamacak mıyız? bu bile çok mu bize. kör olmak ne ya. barda insanın götü ellenir, belki karnına dirsek gelir, kör olmak ne? bu ne biçim memleket ya? nasıl bi cehennem bu ya? bu nasıl bir rüya? biz ne zaman uyanacağız ya?

    çok çok üzücü bir olay. izledikçe, detayları okudukça çok kötü oldum. ne diyeceğimi bilemiyorum.
    göktaşı mı çarpıyor ne oluyorsa olsun artık. lütfen. bir an önce.
hesabın var mı? giriş yap