• dota 2 "bile" copyright'dan sıçmasından dolayı adam gibi dota tadını vermezken lol ne ola ki. dota 2 de, kaç senedir oynadığımız w3 karakterlerinin yandan yemişini görünce zaten kalbimiz kırıldı, bide lol hon gibi saçma sapan çakma oyunları karşımıza çıkarmayın gözünüzü seveyim.
  • dota 2'nin sadece deny olayından bile üstün geleceği karşılaşma.
  • lol'de de deny vardır. hem de daha çok çaba sarfetmeniz gerekir. rakibi doğru zamanda harass ederek zorlayabilirsiniz. tutup da çoluk çocuk ile lol oynamanız sizi kötü düşünmeye teşvik edebilir ancak kaliteli rakipler ile gerçek strateji ve zevki tecrübe edebilirsiniz. o yüzden sırf kötülemeye çalışmayın.
  • önemsiz bir karşılaşmadır. oyun sektörü sonuçta eğlence odaklı olduğundan neyin iyi neyin kötü olduğunu kafaya takmadan, sadece zevk aldığınız oyunu oynamak bence en doğru seçimdir. ben 2006-2010 yılları arası w3 dota sonra 2 yıl lol, şimdi de dota 2 oynuyorum, hepsinden aldığım zevk başka. şu an lol yerine dota 2 oynamamın asıl sebebi ise lol'ün yıllardır süre gelen ve oldukça sıkıcı olan metagame'i. en azından bana çok formülize geliyor her oyun aynı lane'de aynı tip adamları görmek ama dediğim gibi iş zevk almaktadır gerisi hikaye.
  • biri blake lively iken diğeri sinem kobal dır.*

    bu tarz oyunlarla* lol ile tanışmış bir insan belki sevebilir lol'ü. ama dota'nın yıllarına saygı duyan bir insan sadece gereksiz, itici bir kopya olarak görür.

    (bkz: gossip girl)
    (bkz: küçük sırlar)
  • dota lolle kıyaslanamayacak kadar iyi bir oyundur.

    dota oynayan adam ilk oynayışında bile lolde akar. lol oynayan adam ilk dota oynayışında acı ezilir.

    öncelikle deny sistemi oyuncuyu daha çok zorlayan bir sistem oldugundan iyi oyuncunun ortalama bir oyuncuyla farkını ortaya koyar. lolde böyle birşey yok.

    ölünce gold gitmesi oyuncuyu daha dikkatli olmaya iter. loldeki kule dibine girip, adamı alıp ölmek dotada sökmez. dotada asıl mesele ölmemektir. lolde ölünce gold gitmez. ayrıca dotadaki taşaklı itemlar pahalıdır, yapımı zordur. iki kere üst üste ölmek adamı gg edebilir.

    lol dota çakmasıdır. heroların skilleri, item isimleri, hatta baron nashor roshanın tersten yazılmışıdır.

    herolar dotada farklı item dizilişleriyle çok farklı tarzlarda oynanabilir. itemlar ve hero skilleri daha komplikedir. lolde ise bi heroyu 1-2 taş çatlasın 3 farklı tarzda oynayabilirsiniz.

    lolü çok oynayan inek oyuncu bir adım öndedir yetenekli ama inek olmayana kıyasla. çünkü lolde karşındakine ve takımına göre hero seçebilmek için, runelarını ayarlayabilmek için ıp'ye ihtiyacın vardır, ıp oyun oynadıkca gelir. veya para basarsın alırsın bunları, hoş değil. dotada her hero açıktır, heroda uzmanlaşmak loldeki kadar kolay değildir ve ayrıca gereksizdir. her heroya hakim olmak ise hayatı olan insanlar için çok zordur.

    dotadaki grafikler, karakter monologları, karakterlerin karşılıklı diyalogları loldekine göre çok daha üst seviyedir. ayrıca item düşme olayı loldeki skin olayından bin kat daha keyif veren ve beleş sistemdir.

    dota ilktir.
  • diablo 3 ile path of exile'ı karşılaştırıp diablo'yu mağlup çıkaranların lol'ü galip getirdiği kıyaslamadır.

    dotadaki creepleri herolarla karıştırmak, skillin atılıp atılmadığını farketmemek de tamamiyle noobluktandır. yok noobluktan değilse mallıktandır muhtemelen...
  • a dota player and a lol player walked into a bar.

    dota player said "lol sucks". lol player couldn't deny it.
  • dota 2 varken league of legends'a lol derim.
hesabın var mı? giriş yap