• hiç de dendiği gibi pay to win'e falan döndürecek bir yanı yok. özel görevler mörevler var. şekilli şüküllü oyun alanları var. setler var. oyun içi asistanı diye bir şey var. hero'nun skill puanını seçerken daha önce oynanan oyunlarda hangi skill hangi oranla seçilmiş onu gösteriyor. ölüm özeti diye bir buton çıkıyor, basınca ne oluyor bilmiyorum ama tahminimce bu da kimin hangi skill'inden ne kadar damage aldın, ne kadar physical, ne kadar magic, ne kadar pure damage yedin ve sair gibi bilgileri gösteriyordur. bunun gibi çeşitli öneri ve istatistik analizleri içeriyor genelde. şu lane'e şu hero'yu al, bu hero bunun counter'ıdır vb. tırıvırı bilgiler.

    pay to win dediğinde parayı bastım itemi aldım hero'm daha güçlü oldu gibi bir durumun söz konusu olması lazım. bu gayet siktiriboktan bir danışmanlık hizmeti sunuyor. zaten dota'da her oyunun koşulları farklı olduğundan üst seviyelerde mevcut şartlara göre item kasılır veya skill build oluşturulur. dolayısıyla bu dandik asistanın verdiği bilgilerden ancak belirli bir düzeye kadar aktif yardım sağlanabilecektir.
  • parası olanın oyuna pick ekranına 1-0 önde başlaması
  • pay to win sisteminin, herolar veya itemlar üzerinden değil de direkt olarak matchmaking üzerinden uygulandığı oyun. şöyle ki, diyelim divine-ancient civarlarında takılan ortalama-ortalama üstü bir dota oyuncususunuz. işiniz, okulunuzdan arta kalan zamanınızda kafa dağıtmak için şöyle 1-2 oyun atayım çıkayım dediniz. ama o da ne? girdiğiniz her oyun ya sizin takımınızda, ya da karşı takımda ''jungle'' veya ''feed'' gibi ifadeler yazan, lane kapışması yapan dalyaraklar çıkıyor ve oyunun anası defaatle sikiliyor.

    bu her zaman böyleydi fakat valve buna bir çözüm olarak lol gibi, maçtan önce istediğiniz rolü seçebildiğiniz bir sistem geliştirdi. elbette ki parayla! her ay 30 lira vererek siz de yukarıda bahsettiğim ızdıraptan kendinizi azat edebilirsiniz.

    valve yıllarca saygı duyduğum bir firmaydı fakat son yıllarda imza attığı işlere (özellikle artifact'e) bakınca çok içerleniyorum. boş oyunu olmayan bir firmadan, gözünü para bürümüş ea vari bir firmaya dönüştü. kötü giden bir maç süresince yazılan bu entirimi, gençlik eğlencelerimin herbirinin birer birer çürüdüğü bu günlerde tabutta rövaşata filminden bir replikle sonlandırmak istiyorum. sağlıcakla kalın.

    (bkz: artık hiçbir şeye izin vermiyorlar)
hesabın var mı? giriş yap