• 19 yaş altı dünya şampiyonası'nda 11 sayı, 6 ribaund ortalamalarıyla oynadı. 2013 draftında ikinci tur seçim adayları arasında gösteriliyor fakat bence potansiyeli 1. tur üst sıralar için bile yeterli seviyede.
  • bu sene de kaldigi yerden devam etmekte olan yetenekli creighton forveti. ofansif yetenekleri ve sutu biraz nowitzki'yi andiriyo sanki. en kotu ihtimal ilk tur sonu ikinci tur basi secilir bu sene draft'ta ama asil avrupa'ya gelse daha da kiymetli olur sanki.
  • basketbolu çok iyi bilmesine rağmen fiziği ve atletizmi sebebiyle klasik olarak draft zamanı amarıgalı genel menajerler yüzünden es geçilecektir. şu an 2014 nba draftında ilk turun dışında kalması zor hatta 15-20 civarı bir yerden gidebilir. lakin kısa forvet olarak yazılıp çizilse de nba arenasında undersized bir uzun forvetten fazlası olamaz kendisi. bir yıldız olması çok zor ancak bu sezon creighton'da harika işler yapıyor. nowitizki tarzı tek ayak şutu bile var. 24.8 sayı ortalaması ile ncaa sayı krallığında ikinci sırada şu anda.
  • dün gece big east finalinde providence'a karşı alev almış ancak takımını yenilgiden kurtaramamıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=sjx0y0sozco
  • 2014 nba draft'ında 11. sıradan denver nuggets'a seçilmiş basketbolcu. ancak seçimden hemen sonra chicago bulls'a 16 ve 19. sıra karşılığı takas edildi.
  • sevgili kaan kural'ın ve ekürisi orkun çolakoğlu'nun gömdüğü müthiş kolej kariyerine sahip basketbolcu. ayaklarının çok yavaş olması ve pozisyon belirsizliği en büyük handikapları. seneye kendisini garip bir takas sonucu bullsda izleyeceğiz. hadi hayırlısı ben ümitliyim be gülüm
  • ncaa kariyeri elbette ölçü olarak alınmayacak olan şütör. daha ncaa'de 28 sayı ortalaması tutturan jimmer fredette balon'unun patlaması üzerinden toz kalkmadı hemen basketbol alimleri "aomo ncaa kariyeriiiiiğğğğ" diye yorumcuları eleştirme gafletinde bulunmuşlar.

    ha demiyorum ki doug bir jimmer olacak ama ncaa kariyeri iyi diye nba'de başarılı olunmasının garanti olmayacağı aşikar bir durum. e o zaman yorumcular da haklı olarak çocuğun ncaa kariyerini çok iplememişlerse hata mıdır? değildir. belki mcdermott ileride bir steph curry olur (best case scenario) veya kyle korver/jj reddick (yine oldukça iyi bir senaryo) veya jimmer olur. kimse bilemez, herkes görecek. sabit lan ncaa kariyerinin nba için çok küçük bir gösterge olması.
  • mcbuckets lakaplı oyuncu. korver'ın gidişinden sonra doğru düzgün dış şut tehdidi olmadan oynamak zorunda kalan chicago'ya thibodeau tarafından özellikle getirtildiği söyleniyor. şut mekaniği, topu çıkarma hızı oldukça iyi. yaz liginde de açılmaya başladı. oyunu kendi hızında oynaması ve gavurların craftiness dedikleri naneye hafiften sahip olması bakımından paul pierce vari yönleri de göze çarpıyor. tabi kimlere karşı oynayacağı düşünüldüğünde atletik yetersizliği illa ki sıkıntı yaratacaktır kendisine ama thib reyisin noah, butler, gibson gibi ekstra savunmacıların olduğu takımda bu white men cant jump emsali arkadaşın defansif zaaflarını olabildiğince saklayıp kendisini verimli kullanmasını beklemezsek ayıp olur şimdi.
  • yaz liginde yardıran oyuncu. dün geceki timberwolves maçında 20 sayı, 6 asist, 5 ribaund'la oynamış. lige çok iyi hazırlanıyor benden söylemesi.
hesabın var mı? giriş yap